Renault Zoe 2022 İçin Makyajlanacak

Renault Zoe 2022 İçin Makyajlanacak

Elektrifikasyon sürecinde geniş kapsamlı çalışan markaların başında gelen Renault, Avrupa ve Türkiye'nin en çok satan elektrikli otomobili olarak konumlanan Zoe modelini makyaja sokuyor. Bir takım değişimler ile karşımıza çıkacak olan Zoe, markanın uygun fiyatlı elektrifikasyon çözümü olarak konumlanacak.

Renault elektriğe geçiş sürecinde Mobieliz isimli elektrikli şehir içi otomobilleri üreteceği markanın yanında kendi markası adı altında çıkardığı modeller ile günümüze oranla daha prestijli bir imaj çizmeyi hedefliyor. Sitemizde de yer verdiğimiz Scenic Vision gibi modeller ile yeni dönem için hızlı ve sağlam bir geçişe hazırlanan Fransız markanın son yıllarda en çok talep gören elektrikli modeli Zoe.

Tasarımsal açıdan yapılan değişiklikler incelenmek istendiğinde Zoe'nin çok farklılaşmadığını tespit etmek zor değil. Otomobilin arkasına eklenen  E-Tech logosu sayesinde ve yeni jantlarıyla makyajsız versiyondan ayırabileceğimiz otomobil, 3 farklı donanım seçeneği ile sunulacak.

Equlibre yani giriş seviyesi donanımında 10 inçlik dijital gösterge panelinin yanında 7 inç boyuta sahip olan bir multimedya paneli sunan model, sürüş destek sistemleri bazında sadece aktif  fren yardımcısı ile karşımıza çıkıyor. Bunların yanında markanın çok eksi modellerinde dahi kullandığı anahtarsız giriş sistemi ve iç mekanda 4 hoparlör ile gelen Zoe, şarj tarafında 22kW AC şarj kablosu sunuyor.

Evolution donanımı yani orta paket seviyesine çıkıldığında sürüş destek sistemleri bazında, trafik işareti tanıma, şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte tutma yardımcısı gibi sistemler ile daha güvenli bir sürüş vaat eden Zoe, arka park yardımcısı, Equlibre donanımında manuel olarak sunulan klimanın yerine otomatik klima ve yine 7 inç olarak karşımıza çıkan panelde navigasyon gibi donanımlar ile satın alınabilecek.

Zoe için piramidin en üstünde yer alan donanım olan Iconic donanımına geçtiğimizde makyajın asıl olarak bu donanımda etkili olduğu görülüyor. Dış mekanda 17 inç boyutlu jantlar ile sunulan Iconic donanımı, hava girişlerinde altın renkli detaylar ile daha dikkat çekici hale geliyor. İç mekana geçildiğinde 7 inç multimedya panelinin yerini alan 9.3 inç boyutlu panel daha iyi bir deneyim yaşatırken modelin dış tasarımında yer alan altın renkli detaylar iç mekanda koltukların yanlarında devam ediyor.

Teknik bakımdan Equlibre ve Evolution olarak adlandırılan giriş ve orta seviyeli donanımlarda 52 kW’lık bataryadan 110 beygir güç çıkışı sağlayan Zoe, Iconic donanımında aynı bataryadan 135 beygir güç elde edebiliyor. Üç versiyonda da 395 km menzil sunan elektrikli model, isteğe bağlı olarak daha performanslı seçenek seçildiği takdirde menzilini 386 km olarak güncelliyor.

2012 ve 2022 yılları arasında 380.000 adetlik satış gerçekleştiren Renault Zoe, bu rakam ile Avrupa'nın en çok satan elektrikli otomobili konumunda bulunurken, 2021 yılında ülkemizin en çok satan elektrikli model olmayı başarıyor, Avrupa'da elektrikli otomobillere sağlanan vergi avantajları dahilinde  27.700 Euro'dan başlayan ve 30.900 seviyesine kadar çıkan fiyatlar ile satın alıma sunulan modelin Türkiye fiyatı belirlenmedi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us