Murat Günak TOGG'un Tasarım Lideri Oldu

Murat Günak TOGG'un Tasarım Lideri Oldu

TOGG projesinin başlamasının ardından ülkemizden çıkmış ve otomotiv sektöründe önemli yerlere gelmiş çoğu isim ülkemize geri dönüyor. Hali hazırda iddialı ve başarılı bir ekip ile yoluna devam eden TOGG, yeni isimleri ekibe katmaya devam ediyor. Mercedes-Benz, Peugeot, Volkswagen gibi markalarda tasarım şefliği ve yöneticilik yapmış olan Murat Günak TOGG'un tasarım başkanı oluyor...

Murat Günak Kimdir?

Günak 9 Ağustos 1957'de İstanbul'da doğdu, orta öğretimini İstanbul'da tamamladıktan sonra, Almanya Kassel'deki Hochschule für Bildende Künste'de (Güzel Sanatlar Akademisi) endüstriyel tasarım bölümünde eğitim aldı. Paris Londra'da bulunan Kraliyet Sanat Koleji'nde ünlü otomobil tasarımcıları Claude Lobo ve Patrick Le Quement'in idaresinde çalıştı. Murat Günak aynı zamanda Ford tarafından desteklenen Otomotiv Tasarım Ustası ödülüne de layık görüldü.

Murat Günak'ın Çalışmaları

Murat Günak mezun olduktan sonra iki yıl Ford Almanya için çalıştı, sonrasında Mercedes-Benz'de 8 yıl tasarımcılık yaptı. 1994 yılında Peugeot'ya tasarım şefi olarak transfer olan Günak, takvimler 1998 yılını gösterirken Mercedes-Benz ve DaimlerChrysler'e, tüm binek otomobiller için Başkan Yardımcısı olarak geri döndü.

2003'ün Nisan ayında Volkswagen tasarım ekibine katıldı ve 2004 Ocak ayında Volkswagen Grubu Tasarım Müdürü oldu, 2007'de bu görevden ayrılan Günak 2011-2013 arası "Mia Electric" adlı bir projede yer aldı. Murat Günak son olarak ise elektrikli otomobil tasarımları geliştirmek için Almanya merkezli Ono (Tretbox)'ya geçiş yaptı.

Murat Günak, W202 C Serisi, R170 SLK Serisi, Peugeot 206 CC, Peuegot 307, Peugeot 607, Volkswagen Passat CC, Volkswagen Golf 5 gibi otomobillerin tasarımlarında katkı sağladı.

TOGG Ters Göçe Yol Aç

Aslına bakarsanız Murat Günak TOGG projesine yeni adım atmıyor, Pininfarina Şirketi'nin ortaya çıkardığı otomobilin tasarım sürecinde danışman ve yönetici Murat Günak'tı. TOGG'un Linkedln hesabından yaptığı açıklama sonrasında Murat Günak'ın 1 Nisan itibari ile TOGG Tasarım Lideri olduğunu öğrendik. Günak'ın da ekibe dahil olması sonucu ters göç ile projeye katılanların sayısı 23'e çıktı...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

1 Yılda TOGG'da Neler Oldu?

1 Yılda TOGG'da Neler Oldu?

Elektrikli Otomobilin Devi Hâlâ Tesla mı?

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us