Porsche Carrera Cup'da Şampiyonluğa Adım Adım

Porsche Carrera Cup'da Şampiyonluğa Adım Adım

Porsche Carrera Cup Almanya Serisi'nin Sachsenring ayağındaki yarışta birinci olan milli sporcumuz Ayhancan Güven, şampiyonluk serüvenine kaldığı yerden devam ediyor.

Porsche Junior Milli sporcumuz Güven, 2021 Porsche Carrera Cup Almanya serisinin 13. ve 14. yarışlarında üst üste iki kere podyuma çıkarak şampiyonluk mücadelesini sürdürüyor.

2-3 Ekim tarihlerinde Almanya'nuın Sachsenring pistinde gerçekleştirilen yarışta bir önceki haftanın aksine yağışsız bir havada yarış tamamladı. 30 dakika üzerinden gerçekleştirilen yarışta pole pozisyonundan başlayan Güven, start sonrası iyi bir mücadele işe pozisyonunu korumayı başardı.

Ancak yarışın hemen başında, ikinci virajda farklı bir strateji izleyen Christoper Zöchling, hem Ayhancan'ı hem de geçtiğimiz haftanın birincisi Larry ten Voorde'yi de geçerek liderliğe oturdu.

Ataklarla Gelen Başarı

Yarıl boyunca irili ufaklı birkaç tehlikeli an yaşanırken, finish çizgisine 25 dakika kala spin atıp pist dışı kalan Laurin Heinrich'in aracını almak için piste güvenlik aracı girdi. Bir süre mola verilen yarış, aradan sonra devam etti.

Tekrar start aldıktan sonra atağa geçen Ayhancan Güven, ilk virajda Zöchlig'i geçerek liderliğe yükselmeyi başardı.

Cumartesi günü koşulan 13. yarışta ikinci olan Güven, 14. yarışta yarışın tamamını lider olarak bitirerek bir kez daha İstiklal Marşımızı podyumda dinletmeyi başardı.

Bu haftanın ardından 257 puan ile şampiyonada ikinci sırada yer alan Güven’i tebrik ediyoruz.

2021 Porsche Carrera Cup Almanya serisinin son iki yarışı 22-23 Ekim tarihlerinde Hockenheim pistinde koşulacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us