Çocuğunuzun F1 Pilotu Olması İçin 14 Milyon Liraya İhtiyacınız Var

Çocuğunuzun F1 Pilotu Olması İçin 14 Milyon Liraya İhtiyacınız Var

Formula 1'i sadece uzaktan izlemektense onun içinde de olmak isteyenlerin tek hayali bir F1 pilotu olmaktır. Eğer bu hayali çocuğunuz üzerinden gerçekleştirmek isterseniz ise bunun bedeli biraz ağır.

Özellikle bir kuşağın en büyük hayallerinden olan yarış pilotu olmanın bedeli dudak uçaklattı. Eski ralli pilotu da olan Ralf Schumacher ile yapılan röportajda, eğitim maliyetlerinden de bahsedilirken, bu durum bir F1 pilotu olmanın ne denli zor olduğunu birkez daha hatırlattı.

Öyle ki, karting yapmak için 250 bin euroya ihtiyacınız varken, bu tutar Formula 4'te ter dökmek için 300 bin euro, Formula 3 içinse 1.3 milyon euroya çıkıyor. Formula 2'de iyi bir pilot olmak için ödemeniz eğitim masrafı 3 milyon olurken bu tutar birçok kimse için ulaşılması zor bir rakam olarak kalmaya devam edecek.

Formula 1 için de durumun farksız olmadığını söyleyen Ralf, yaptığı açıklamada "Kartinge altı ya da yedi yaşındayken başlıyorsunuz. İlk birkaç yıl o kadar pahalı değil fakat bugün Formula 2, Formula 3 sınıfları, testler ve hazırlıklarla birlikte toplam maliyetin 13 ila 15 milyon euro arasında değiştiğini söyleyebilirim."

"Formula 4'ün finansal anlamda çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Aynı şey şu anki Formula Renault için de geçerli, o da finansal anlamda iyi ancak sonrasında iş zorlaşıyor çünkü Formula 3 ve Formula 2 tamamen çılgın fiyatlarda. Piyasada olan bu takımlar dışında hiçbir olasılık yok ve bu da çok pahalı."

"Size bir rakam vereyim: Oğlum David'in Formula 3'te bir tam sezon yarışması ve sadece altı test gününe katılabilmesi için 1.3 milyon euro ödemek zorunda kaldık."

"Çok başarılı oldukları için çok daha yüksek fiyatlar talep edebilen takımlar da var, örneğin Prema bunun en iyi örneği. Elbette çok daha pahalılar ve Formula 3 için zaten 2 ila 3 milyon euro istiyorlar." dedi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us