Ali Türkkan İlk Olmak İstiyor

Ali Türkkan İlk Olmak İstiyor

Türk motor sporu adına yükselen isimlerinden biri olan Ali Türkkan, yaptığı programda Türkiye'de daha önce hiç yapılmayanı yapmak istediğini paylaştı.

Hali hazırda Castrol Ford Team Türkiye adına ter döken Ali Türkkan, başarılı şekilde ilerlediği ralli sınıfındaki yarışlarıyla adını her defasında bir üst sıraya yazdırmayı başarıyor.

Davet edildiği podcast yayınında konuşan Türkkan, “Motor sporlarında ülkemizde birçok arkadaşım, uluslararası alanda ciddi başarılara sahip. Fakat bu konuda beni motive eden şey, yapılanlardan ziyade henüz yapılamamış olanlar. Ülkemizde henüz ralli branşında bir Dünya Şampiyonluğu kazanılmadı. Ayrıca Balkan Gençler, Balkan İki Çeker, Avrupa Gençler ve Avrupa İki Çeker de kazanılmamıştı; biz geçen sene bunları kazandık ve hedefimizde de bir Dünya Şampiyonluğu var. Benim gözüm, yapılanlardan çok yapılamayanlarda ve bunlar beni motive ediyor. Çünkü ben daha önce hiç kazanılmamış başarıların peşinden koşuyorum.”

diyerek hedeflerinden bahsetti. Bu sözleri üzerine ise “Yağız Avcı kariyerimde çok önemli bir figür. Eğer tek başıma ralliye geçmiş olsaydım, çok büyük bir okyanusa atlayıp orada yüzmeye çalışacaktım. Bu zorluğu yine yaşadım ama Yağız Abi benim kolumda kolluk görevi gördü. Onun sayesinde boğulmadan o adaptasyon sürecini atlattım ki biz bunun meyvelerini daha ilk yarışta, 2019 Ege Rallisi’nde fark ettik. Orada ralliye başlangıç adımı olarak kendimden bile beklemediğim kadar başarılı bir başlangıç yaptım. Bu sayede üzerine koya koya ilerledik.” diyerek kariyeri adına da önemli bilgileri bizlere aktaran Ali Türkkan'ı ilerleyen dönemde daha çok duyacağıza benziyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us