Lüks Sedan Yeni Lexus ES

Lüks Sedan Yeni Lexus ES

Lüksün tanımı herkes için farklıdır. Toyota markasının lüks sınıf temsilcisi Lexus'un, rekabet etmesi en zor segmentteki temsilcisi ES, 2022 yılı için yenilendi. Peki, Yeni Lexus ES bize ne vadediyor?

2022'de Yenilikler Neler?

2022 Lexus ES, teoride Audi A6 ve Mercedes-Benz E Serisi gibi birinci sınıf spor sedanlar ile rekabet etse de, rakiplerinin sahip olduğu atletizmden vazgeçiyor. Bunun sonucunda, geriye yalnızca hoş ve iyi dizayn edilmiş bir iç mekan ve kusursuz motoruyla, bir gemi edasıyla yolda süzülen konfor kalıyor.

Giriş seviyesinde bulunan modelde, dört silindire sahip motor ve dört tekerden çekiş sistemine sahip kombinasyon bulunuyor. Ancak, daha güçlü bir Lexus ES isteyenler için bir adet V-6 ve hibrit motor kombinasyonları kullanıma sunuluyor. Elbette hangi güç aktarma organını seçerseniz seçin, Lexus ES sorunsuz bir otomobil olmasıyla ön plana çıkıyor.

Dışarıda barındırdığı karakteristik tasarımı, iç mekanda da destekleyen Yeni Lexus ES, yanal destekleri artırılmış koltuklar, lüks malzemeler ile kaplanmış trim parçaları ve üstün bilgi eğlence paketi ile birçok teknolojiyi sunuyor. 

2022 yılı için Lexus, ES'nin farlarını, ızgarasını ve jant tasarımlarını değiştirerek hafif bir yenilenmeye gitti. İç mekanda yapılan değişiklerde ise 8.0 ve 12.3 inç büyüklüğündeki bilgi eğlence ekranları, erişimi daha kolay olan, aynı boyuttaki dokunmatik ekranlarla değiştiriliyor.

Ayrıca, F Sport donanım seviyesi, hibrit motora sahip ES300h modelinde de sipariş edilebiliyor. V-6 motora sahip ES350 modelinde sipariş edildiğinde ise Dinamik Sürüş Paketi de otomatik olarak geliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2022 Lexus ES, kullanıcılar için üç farklı güç aktarma organı seçeneği sunuyor. ES250, 203 beygir güç üreten 2.5 litrelik dört silindirli bir motoru bünyesinde barındırıyor. Dört tekerden çekiş sisteminin standart olarak geldiği ES250, tüm ihtiyaçlarınızı düşük hacimli motoru ile karşılayabiliyor.

Bir üst seviyede yer alan ES350 modelinde ise 302 beygir güç üreten 3.5 litrelik bir V-6 motor yer alıyor. Tüm gücü ön tekerleklere aktaran bu motoru sekiz ileri otomatik şanzıman ile yönetiyorsunuz.

Üçüncü ve son sırada yer alan motor seçeneğinde ise hibrit motor teknolojisine sahip ES350h modeli bulunuyor. 215 beygir güç üreten bu motor seçeneğinde tüm güç ön tekerleklere aktarılıyor ve sürekli değişken CVT şanzıman ile yönetim sağlanıyor.

Bağımsız test kuruluşlarınca yapılan testlerde, Lexus ES350, 0'dan 100'e 6.1 saniyede çıkmayı başarıyor. Dört tekerden çekiş sistemine sahip ES250 8.1 saniyede ve hibrit ES350h ise 8.3 saniyede 0'dan 100'e çıkmayı başarıyor.

Yeni Lexus ES sedan, birçok lüks otomobil kullanıcısı tarafından takdir gören bir model olmasıyla üstün sürüş kalitesini sergiliyor. Daha keskin bir yol tutuşu isteyenler içinse, F Sport donanım seviyesi, daha büyük jantlar ve üstün performans odaklı süspansiyon sistemi ile geliyor.

F Sport donanım seviyesinde bile BMW 5 Serisi gibi rakip modellerden daha az atletik olması ise dikkatlerden kaçmıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Lexus ES'nin iç mekanı da en az dış tasarımı kadar etkileyici gözüküyor. Asimetrik ön konsol ve yüksek kaliteli kaplama malzemeleri, dokunduğunuz her alanda iyi hissetmenizi sağlıyor.

Geniş iç mekan hacmi sayesinde uzun yolculuklarda konfor seviyeniz düşmeden seyahat edebiliyorsunuz. Bununla birlikte, yüksek süratlerde seyahat ederken içeriye oldukça az ses alması, Yeni Lexus ES'nin üstün özellikleri arasında bulunuyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

2022 Lexus ES'nin ön konsolu üzerinde yer alan multimedya sistemi oldukça güzel şekilde çalışıyor. Standart olarak 8.0 inç büyüklüğünde satın alınabilen dokunmatik multimedya ekranı üzerinden Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servislerini kullanabiliyorsunuz.

12.3 inçlik dokunmatik multimedya ekranında ise daha geniş bir dokunma ve izleme alanı sunuluyor. Ayrıca, tüm modellerde yerleşik radyo ve 10 hoparlörlü bir ses sistemi yer alıyor.

Standart olarak sunulan özelliklerin arasında Bluetooth telefon bağlantısı ve müzik akışı, Wi-Fi erişim noktası ve Scout GPS Link navigasyonu bulunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Tüm Lexus Es modelleri, yaya ve bisikletlileri algılama, otomatik acil durum freni, adaptif hız sabitleyici ve kör nokta izleme gibi birçok sürücü destek sistemini içeren Lexus Güvenlik Sistemi +2.5 ile standart olarak geliyor.

Çarpışma testlerinden de başarılı şekilde geçen Lexus ES'de bulunan temel güvenlik özellikleri şunları içeriyor;

  • Yaya ve bisikletlileri algılayan standart otomatik acil frenleme
  • Aktif şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte tutma yardımı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Lexus LC

Yeni Lexus LC

Yeni Lexus NX

Yeni Lexus NX

Yeni Lexus GX

Yeni Lexus GX

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us