Elektriğin G Serisi Yeni Mercedes-Benz EQG

Elektriğin G Serisi Yeni Mercedes-Benz EQG

Şüphesiz otomotiv tarihi boyunca ikonikleşmiş birkaç model arasındaki ününü her geçen gün artırmaya devam eden G Serisi sonunda elektriğe kavuşuyor. Konsept tasarımıyla Yeni EQG'ye yakından bakalım.

2024'te Yenilikler Neler?

İlk kez piyasaya çıktığı 1979 yılından bu yana değişmeyen tasarımı ve stili ile birçok insanın hayal dünyasında yer edinen G Serisi çok yakında devasa hacimlere sahip içten yanmalı motorlara elveda ediyor.

Üretimden önceki son aşamada olan Yeni Mercedes-Benz EQG geçtiğimiz günlerde tüm dünyaya tanıtıldı. Ön tarafta Yeni EQG'nin tamamen elektrikli olduğunu vurgulayan ışıklı panjuru dikkatlerden kaçmadı.

Tamamen elektrikli bir otomobil olmasından dolayı eski ruhunun kaybedilebileceği düşünülen Yeni EQG için Mercedes-Benz yetkililerinin yaptığı açıklamada Yeni EQG'nin arazi sürüşü yeteneklerinden hiçbir şey kaybetmeden dinamiklerini korumayı sürdüreceğini söyledi.

2024 yılında Mercedes-Benz EQG'nin her teker başına bir adet olmak üzere toplamda dört adet elektrikli motora sahip olacağı açıklandı.

120 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacağı ön görülen Yeni Mercedes-Benz EQG'nin piyasadaki diğer lüks elektrikli rakipleri arasında tıpkı şu an olduğu gibi fark yaratacağını düşünüyoruz.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Mercedes-Benz EQG'nin teker başına bir adet olmak üzere dört tane elektrikli motora sahip olması onun güç ve performans konusunda ne denli güçlü olacağını bizlere haber veriyor.

Doğal olarak dört tekerden çekiş sistemine sahip olarak gelen Yeni Mercedes-Benz EQG'nin en büyük sıradışı özelliklerinin arasında iki oranlı bir şanzıman kullanılacağı açıklandı.

Yeni EQG ile sürüş sırasında maksimum konfor ve sürüş kalitesi için sofistike bir bağımsız ve süspansiyon ve sert bir arka aks bağlantılı süspansiyon sunulacak. Bununla birlikte pil yükü ve elektrikli motorların 1980 model bir kasada optimum uyum için yeni bir şasi kullanılacak.

2030 yılına kadar Mercedes-Benz filosundaki birçok otomobilin tamamen elektrikli olacağının kesinlik kazandığı günden bu yana tüm modeller birer birer elektrikli olmaya devam ediyor.

Gelecekteki Yeni Elektrikli Mercedes-Benz modellerini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us