Çin'e Özel Sedan Lincoln Zephyr Reflection

Çin'e Özel Sedan Lincoln Zephyr Reflection

Şanghay Otomobil Fuarı'ndan ilginç haberler gelmeye devam ediyor, dikkat çekici olanlardan biri ise Lincoln'ün Çin pazarına özel üreteceği sedan model Zephyr Reflection. Sedanların payının düşmeye başladığı dünyaya karşın halen yüksek pazar potansiyeli içeren Çin'e özel modelleri her markada görmek mümkün, dilerseniz bu durumun Lincoln yorumuna yakından bakalım...

Alışılmamış ve Şık Tasarım

Lincoln Zephyr Reflection modeli tasarımsal olarak alışılmış modellerden çok daha yenilikçi hatlar ve detaylar barındırıyor, marka içerisindeki sedan modellere baktığımızda ise tasarımda çığır aşma noktasına gelmiş görünüyor.

Ön yüzde yerini alan altıgen panjur ortadan birleşen farlar ile tamamlanıyor, birleşme noktasının ortasında bulunan ışıklı Lincoln logosu markanın diğer modellerde kullanmakta olduğu klasik bir detay olma özelliği taşıyor.

Yan yüze baktığımızda A sütununu yok eden piano black detay göze çarpıyor. Aynı zamanda ön çamurluktan gelerek ön kapıda devam eden siyah hat kapı kolu ile entegre yapısı ile hoş bir detay olarak yerini alıyor.  Ön kapıda olduğu gibi arka kapıda da tasarıma entegre biçimde trendlere uyum sağlamayı ve aerodinamiye katkıda bulunmayı hedefleyen diğer kol ise gövde renginde karşımıza çıkıyor.

Lincoln Zephyr Reflection'a arkadan baktığınızda ortadan birleşik yapıda olan arka aydınlatma grubu bu profilde ana unsur olarak görev yapıyor. Stop grubunun içerisinde bulunan Lincoln ibaresi modelin şık fastback hatlarının bir logo veya model ibaresi ile bozulmamasını sağlıyor. Lincoln bu arka aydınlatma yapısını farklı modellerinde de kullanıyordu, yani fuarda tanıtılan otomobillerin %80'i gibi bu yapıya yeni geçmedi...

"Kıyıdan Kıyıya" İç Mekan

Lincoln, modelde kullandığı iç mekan yapısını "kıyıdan kıyıya" olarak nitelendiriyor. Diğer markalarda da son dönemlerde alıştığımız bu iç mekan konsepti eğer sağ koltukta yolculuk yapacaksanız sıkılmamanızı hedefliyor. Marka kullandığı ekran diziliminde "Constellation" (takımyıldız) adını verdiği bir arayüz kullanıyor. Bu arayüz size "Normal, Spor, Zen ve Takımyıldızı" gibi modlar sunuyor, bu sayede kişileştirilerek ruh halinize göre konfigüre edilebiliyor.

Lincoln Zephyr Reflection Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Lincoln model hakkında detaylı bilgi vermedi fakat merakımız fazla uzun sürmeyecek, çünkü model yıl sonunda Çin'de üretime girecek. Şu an için Avrupa veya Amerika'ya yönelik bir çalışmanın olmadığını biliyoruz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Lincoln Corsair

Yeni Lincoln Corsair

2021 Lincoln Nautilus

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us