Honda Yeni Elektrikli SUV Konseptini Tanıttı!

Honda, 2020 Pekin Otomobil Fuarı'na elektrikli modelleriyle damga vurdu. Plug-In Hybrid seçenekli CR-V'nin yanı sıra tam elektrikli bir SUV olan "SUV e:concept"i tanıttı.

Honda, bu modelin Çin'de yollarda olacak olan ilk Honda elektrikli otomobil olacağını söyledi. Bu da gösteriyor ki Honda bu otomobili ilerleyen yıllarda üretime geçirmeyi düşünüyor.

Honda'nın retro şehir otomobili ilk elektrikli arabası olan Honda E'den sonra markanın ikinci elektrikli otomobili olan SUV e:concept, Nissan Ariya ve Tesla Model Y'nin rakibi olacağa benziyor.

Henüz prototip aşamasında olan bu SUV tasarımsal kusurlar bulundurabiliyor. Örneğin yan aynalar, kapılar ve silecek gibi eksikler gözle görülebiliyor. Üretim aşamasına geldiğinde net bir şekilde aracı kendi tasarımıyla görebileceğiz.

Honda bu konseptinde Honda Sensing adı verilen güvenlik teknoloji uygulamasının en son sürümüne yer vereceğini söyledi. Bu sistemin içeriğinde geniş açılı bir ön kamera ve 360 derecelik radar sistemi olacağı biliniyor.

Honda bu teknoloji ile dinamik ve akan trafikte tehlike ve tehditlere karşı aracın çok daha iyi refleks göstermesini istiyor. Bu güvenlik sisteminin tam kapsamlı halinin yıl bitmeden Çin'de tanıtılması bekleniyor. Aracın üretim tarihi ise henüz belli değil.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us