Cupra UrbanRebel, Küçük ama Güçlü Bir Silah

Cupra UrbanRebel, Küçük ama Güçlü Bir Silah

Cupra geçtiğimiz dönemlerde Seat'dan ayrılarak VAG Grubu içerisinde performans modelleri sunan bir marka halini aldı. Çıkardığı elektrik destekli modeller ile düşük hacimlerden başarılı güçler elde eden Cupra, yeni ve iddialı bir elektrikli konsept ile karşımızda. Gelin bu ufak canavarın detaylarına bakalım.

Tasarım ve Boyutlar

Cupra UrbanRebel "bukalemun" renklerini kullanıyor, bu sayede hatların daha fazla öne çıkarılmasını hedefleyen marka ortaya etkileyici bir sonuç çıkarmış gibi görünüyor.

Modelin ön yüzü köpek balıklarından, cam yapıları motosiklet kasklarından ve arkasındaki devasa spoiler sanal dünyada gördüğümüz otomobillerden esinlenilmiş. Yumuşak hatlarda sportifliği elde edebilen model, markanın bakır rengi imzaları ile bezenmiş.

UrbanRebel hırçın görünümü gölgesinde, minimal boyutlara sahip. 4.186 mm uzunluğu, 1.795 mm genişliği ve 1.444 mm yüksekliği ile Polo ve Golf arasında bir otomobile bakıyoruz.

Teknik Detaylar ve Performans

UrbanRebel'in dikkatleri topladığı ana nokta performans verileri. %100 elektrikli olarak sunulacak olan bu model, VAG Grubunun MEB platformu üzerinde şekilleniyor. Otomobil standart olarak 250 kW (335 bg), maksimumda ise 320 kW (429 bg) güç sunuyor. Otomobil tüm gücünü kullandığında 0-100 hızlanmasını 3.2 saniye gibi iddialı bir sürede tamamlıyor.

Çıkış Tarihi ve Genel Ayrıntılar

İlk fiziksel gösteriminin 2021 IAA Münih Uluslararası Motor Show'da yapılması planlanan UrbanRebel'in, 2025 itibari ile piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Fiyatlar ve üretim adetleri hakkında bilgiler veren CUPRA CEO'su Wayne Griffiths, modelin ekonomik olarak ulaşılabilir noktada olacağını vurguluyor. Cupra'nın içerisinde bulunduğu grubun diğeri markalar dahilinde yılda 500.000 adetten fazla elektrikli şehir otomobili üretme hedefleri bulunuyor. Dolaylı olarak maliyetlerin düşüşüne de sebep olacak olan bu durum neticesinde, modellerin fiyatlarının 20-25.000 Euro gibi başlangıç etiketlerine sahip olması planlanıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us