Elektrikli Mercedes-Maybach EQS Konsepti Tanıtıldı

Elektrikli Mercedes-Maybach EQS Konsepti Tanıtıldı

Mercedes-Benz'in premium kolu olan Maybach markası, ilk elektrikli modeli olacak EQS konseptini Münih Otomobil Fuarı'nda tanıttı. 600 kilometre menzil vaat eden devasa modelin detayları, haberimizde...

Geleneksel Detaylar

Maybach EQS elektrik ve SUV trendinin en lüks temsilcilerinde biri olarak karşımıza çıkıyor. Geleneksel Mercedes-Maybach çizgilerini geleceğin teknolojisi ile harmanlayan marka, geleneksel kısmında daha fazla takılmış görünüyor.

Otomobilin tasarımını incelediğinizde devasa boyutlardaki SUV, Obsidian Black Metallic ve Zircon Red Metallic renkleri ile dikatleri üzerine toplarken, tasarıma entegre kapı kolları ile yenilikçi algıyı destekliyor. Burada bir detay eklemekte fayda var, aslında bu kapı kolları fazla işlevsel değiller çünkü yaklaştığınızda bunu algılayan otomobil kapılarını siz dokunmadan açıyor.

Arka tasarımda hakim olan stop grubu bu profilde boydan boya uzanan bir forma sahip olarak geliyor. İçten yanmalı Maybach modellerinde gördüğümüz tarzda jantlar ise, otomobilin boyutlarını tamamlar nitelikte bir ebat ile karşımıza çıkıyor.

İlk paragraftaki "geleneksel kısmına daha fazla takılmış görünüyor" cümlesine dönmekte fayda var. Zira otomobile önden baktığınızda ortaya çıkan manzara bir miktar garip. Elektrikli otomobillerde soğutulması gereken yegane aksam batarya ve bu durumda otomobilde devasa bir panjur olmasına gerek kalmıyor. Buradaki panjur yapısından vazgeçemeyen Maybach'ın, işlevsel olmayan bir detayı tasarıma dahil etmesi ne kadar mantıklı emin olamadım.

Yatçılıktan Esinlenilen İç Mekan

Bir Maybach modelinden bahsediyorsak en önemli kısım kesinlikle iç mekan ve genelde şoför eşliğinde kullanıldığı düşünüldüğünde özellikle arka bölüm.

Otomobilin arka bölümü iki kişilik olarak tasarlanmış, sabit bir konsol yerleştirilen modelin bu bölgesinde bardaklık, bolca saklama alanı ve bir adet kontrol ünitesi sunuluyor. Aynı zamanda yolcular için ekranlar otomobilin kabinine hakim olan altın rengi ile geliyor.

Ön tarafta seyehat eden yolcu ve şoför ise üç adet ekran ile karşı karşıya kalıyor. Tek panel şeklinde kullanılan ekranlar, iç mekandaki tuş sayısını azaltarak minimalist bir ortam yaratıyor. Burayı geleneksel modellerden alışık olmadığımız tipte bir direksiyon tamamlıyor.

600 Kilometre Menzil

Batarya teknolojisi her geçen gün daha fazla gelişiyor ve modellerin menzillerinde hızlı bir artış trendi gözleniyor. Maybach EQS'in ise 600 kilometrelik bir menzil ile gelmesi ön görülüyor. Elektrikli otomobillerin menzillerinin şartlara göre ciddi değişiklikler gösterebildiğini düşündüğümüzde bir Maybach modeli için bahsettiğimiz menzil ikna edici mi, tartışılabilir bir konu...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us