2021 Tesla Model S

Tesla'nın Model S'i, tamamen elektrikli otomobillerin, eğlenceli, çevre dostu, günlük ulaşım için uygun ve hatta uzun yolculuklar için kullanılabilir olduğunu kanıtlayan ilk kitlesel pazar otomobili oldu. 2021 yılı içinse tüm bunlar daha da iyileştirilerek devam ediyor.

2021'de Yenilikler Neler?

Seçtiğiniz donanım modeline bağlı olarak, Tesla Model S tek bir şarj ile 556 ila 836 km menzil uzunluğunda seyahat edilebilir ve dünyanın en iyi süper otomobillerinden bazılarına rakip olan müthiş hızlanma performansı ile sizi gerçekten şaşırtabilecek bir otomobil.

Tesla, Model Y SUV ve Model 3 sedan gibi daha pratik ve daha uygun fiyatlı modeller ile pazar payını artırmaya çaışsa da Model S, markanın amiral gemisi olmaya devam ediyor. Dört kişinin rahat rahat seyahat edebileceği lüks ve hızlı bir spor otomobil olan Tesla Model S, fiyat etiketi ile de gerek ülkemizde gerekse dünya pazarında 'pahalı otomobiller' listesinde kendine yer buluyor.

Tesla, 2021 yılı için çok daha üstün performansa sahip otomobiller yaratmak istiyor. Üst düzey modellerini Plaid olarak adlandıracak olan Tesla Model S, üç yerleşik elektrik motorundan 1100 beygir gücüne sahip olacak ve 0'dan 100'e iki saniyenin altında bir sürede ulaşacak.

Motor, Şanzıman ve Performans

Tesla Model S, ön ve aksların her birinde bulunan elektrik motoru sayesinde hangi versiyonu seçerseniz seçin tam zamanlı dört tekerden çekiş sistemi sunuyor. 0'dan 100'e 2,4 saniyede ulaşabilen Model S, elektrikli olmasının verdiği güç dağıtımı sayesinde sonsuz bir eğlence vadediyor.

Halihazırda süper hızlı olan Tesla otomobillerine bu da yetmezmiş gibi bir de Plaid model seçeneği ekleniyor. Plaid motor seçeneği ile 1100 beygir gücü üretebilen üç adet elektrikli motor bulunuyor. Tesla henüz bu motor seçeneğinin sadece kağıt üstündeki verilerini paylaşırken, bu verilerde iki saniyenin altında görülen sayılar sizi oldukça heyecanlandırmaya yetiyor.

Standart Model S, iyi kontrol edilen vucut hareketleri ve doğrudan yönlendireyi sağlayan yumuşak direksiyonu ile çevik bir spor otomobil olduğunu kanıtlıyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Tesla Model S'in zemininin altında, düşük bir ağırlık merkezi sağlayan ve ağırlığı önden arkaya eişt olarak dağıtan bir pil paketi yatıyor. Sürüş menzili ve hızlanma performansı modelden modele göre değişirken, Long Range Plus versiyonunun bataryası 1320 km üstü bir sürüş menzili sağlarken, Performance modeli 883 km uzunluğunda sürüş menzili sunuyor.

Yeni Plaid modeli, daha uzun menzil isteyen kullanıcılar için oldukça uygun duruyor. Dahası bu model ile Model S, tek şarjda 1200 km'den fazla sürüş yapabiliyor. Bu sayı, Yeni Lucid Motors'u ve şarj başına 1300 km menzile sahip lüks Air sedanını ufak da olsa geçmeyi başarıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

$80.000'dan başlayan Model S fiyatı ile alıcılar için bir miktar lüks detaylar beklemek elbette haksızlık olmaz sanırım. Kabinin genel atmosferi yeterince güzel, ancak Mercedes-Benz E Serisi ya da Volvo S90 ile kıyaslandığında pek sade durduğu su götürmez bir gerçek.

Genelinde sade ve abartısız bir iç tasarıma sahip olan Model S için tek abartılı kısım, konsolun ortasında yer alan devasa dokunmatik ekran oluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

2021 Tesla Model S, kısmen otonom araçların emniyeti hakkında dünya çapında bir tartışmanın alevini başlatmış ve bazı yüksek hızlı çarpışmaların ardından çıkan yangınlar ile birçok insanın kafasında büyük soru işaretleri oluşturmuştu.

Tesla, bu gibi güvenlik zafiyetlerinin oluşmasını önleyecek bir takım tedbirler alarak 2021 yılında bu önlemleri artırdı. Otonom sürüş modundan, çarpışma anında sürücü ve yaya güvenliği de dahil olmak üzere, sektörde öncü birçok güncellemeye imza atılıyor. Yeni Tesla Model S ile birlikte gelen temel güvenlik özellikleri şu şekilde;

  • Standart otomatik acil frenleme
  • Standart şeritten ayrılma uyarısı
  •  Yarı otonom sürüş modu ile mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici

yer alıyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Tesla Model Y

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us