Cesur Tasarımıyla Yeni Hyundai Elantra

Hyundai Elantra, bugüne kadarki en cesur tasarımı, gelişmiş teknolojisi ve premium otomobilleri kıskandıran duruşu ile kullanıcıları selamlıyor.

Otomobil üreticilerinin her yeni modelde sınırlarını bir üst çıtaya çıkardığı bir dönemde, tıpkı diğer otomobillerde olduğu gibi Yeni Hyundai Elantra için de C segment bir orta sınıf otomobil demek gerçekten güçleşiyor.

1990 yılında tanıtılan ve hemen ardından üretimine başlanan ilk nesil Elantra'dan bu yana Uzak Doğu'lu tasarımından taviz vermeyen duruşu ile Hyundai markasının genel tasarım dilinin hakim olduğu modelde, yedinci nesli ile segmentinde dikkat çekici bir konuma ulaştı.

Kendi segmentleri arasında bulunan Honda Civic, Toyota Corolla ve Nissan Sentra ile bu rekabetin kızışacağı ise su götürmez bir gerçek.

2021'de Yenilikler Neler?

Hyundai, modern dış ve iç tasarım dilinin hakim olduğu Yeni Elantra'da, teknolojiyi de harmanlayarak 2021 yılı için iddialı bir otomobil yarattı. Ayrıca Hyundai, ilk defa hibrit bir Elantra ile daha düşük emisyon değerleri ve daha yüksek performans değerlerini hedefliyor. Hyundai'nin performans tarafında yer alan N Line varyantının Yeni Hyundai Elantra'da da sunulacak olması, Elantra için performans kısmında atılmış somut bir adım olarak öne çıkıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Standart olarak sunulacak olan içten yanmalı motora sahip Elantra, bu güç aktarma organlarını önceki neslinden miras alıyor. Bu donanımdaki Elantralarda 147 Beygir güç, dört silindirli bir motordan elde ediliyor. Sürekli değişken otomatik şanzıman (CVT) ile yönetilen bu motor, yalnızca önden çeker seçeneği ile satın alınabiliyor.

Yeni Hyundai Elantra'da ilk defa yer alacak olan hibrit motorda ise 139 Beygir güç üretebilen bir elektrikli motor ve 1.6 litrelik dört silindirli bir içten yanmalı motor kullanılıyor. Bu motor kombinasyonunu altı ileri otomatik şanzıman ile yönetebiliyorsunuz.

İnsanı en çok heyecanlandıran Elantra modeli ise elbette N Line donanım oluyor. Hyundai, N Line'da hangi güç aktarım mekanizmalarının sunulacağını henüz açıklamadı, ancak önceki N Line modellerinde kullanılan yüksek performanslı 1.6 Litrelik turboşarj üniteli dört silindirli motorun olası en büyük aday olacağı düşünülüyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Hyundai Elantra'nın kabini en az dışı kadar çarpıcı şekilde yeniden tasarlanmış. Ön panel ve orta konsol sürücüyü sararken, yolcu tarafından daha minimalist bir yaklaşım sergileniyor.

Direksiyon simidi ve gösterge panelinin, Hyundai'nin yeni tasarım felsefesine uygun olarak yeniden ele alınması, onları daha modern ve yenilikçi gösteriyor. Genel hatlarıyla premium sınıf bir otomobil algısı yaratması da onu bir adım yukarı taşıyor.

Tek bir LED şerit, aracın genişliği boyunca direksiyon kolonundan yolcu tarafı kapı paneline kadar, ön paneldeki hava menfezini takip ediyor. Ayrıca Elantra'nın Toyota Corolla ve Nissan Sentra gibi daha geniş iç mekana sahip rakipleriyle başa çıkabilmesi için arka yolu koltuğu diz mesafesinde de önemli iyileştirmeler yaptığı görülüyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

İsteğe bağlı opsiyonlar arasında 10.3 inçlik dijital gösterge ekranı ve onu tamamlayacak şekilde konsolun ortasında yer alan ikinci bir 10.3 inçlik bilgi-eğlence dokunmatik ekranıyla göz dolduruyor. Standart olarak sunulan bilgi-eğlence paketinde ise 8.0 inçlik bir ekran ve gösterge paneli için de analog göstergeler sunuluyor.

Apple CarPlay ve Android Auto'nun standart donanımlar arasında yer alması beklenirken, ses tanıma özelliği, sürücünün belirli ifadeler söyleyerek klima kontrolü veya ısıtmalı koltuklar gibi donanımlar da Yeni Elantra'da sunuluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Yeni Hyundai Elantra ile birlikte sunulan güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri arasında

  • Yaya algılamalı standart otomatik acil frenleme
  • Şeritte tutma asistanlı standart şeritten ayrılma uyarısı
  • Şerit merkezleme özelliğine sahip adaptif hız sabitleyici

gibi özellikler sunuluyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Palisade

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us