848 Beygirlik Eşsiz Aston Martin Victor

Kökleri 2011'de sadece 77 adet üretilen süper spor Aston Martin One-77'den alan Victor, Aston Martin Vantage V8'den ilham alınarak 1970'lere gönderme yapan dış tasarımı ve full karbon fiberden oluşan şasisi ile eşsiz bir tasarımda geçmiş ile geleceği, retro ile konsept tasarımını tek şaside buluşturuyor.

Bu otomobili özel ve benzersiz kılan tek şey Victor'un tasarımı ve geçmişi değil elbette. 7.3 litre V12 848Hp beygir gücüne sahip devasa büyüklükte olan motordan tekerleklere aktarılan 821Nm torku 6 ileri manuel Graziano şanzıman ile taçlandıran Aston Martin Victor, bu hayvanımsı gücü sizin yönetmenize imkan veriyor.

Bu 848 beygirlik canavarı manuel vites ile yönetebilmenin yanında bir de onu durdurmak gerekir ki, onu durdurma işlemini de 6 pistonlu kaliperlerle, önde 15 inç arkada 14 inç karbon seramik fren diskleri ile fazlasıyla başarıyor.

Victor'un ismi ise 24 Saat Le Mans'da yarışmak üzere geliştirilen DBS V8'in döneminde onunla çokça ilgilenen ve aynı zamanda dönemin Aston Martin yönetim kurulu başkanı olan Victor Gauntlett'den geliyor.

Koyu yeşil, önden bakınca gücünün suratına yansıdığı, çok da eşsiz ve özel olmayan yuvarlak farların tamponun içinde gizlendiği tasarımı önden arkaya doğru ilerledikçe yükselen eşsiz tasarımını arka tarafta 'ördek kuyruğu'na benzeyen spoiler ile tamamlayan Victor, gücünü tamamen kullandığınız anlarda adeta bir paraşüt etkisi yaratarak sizin yolda kalmanızı sağlamaya yardımcı oluyor. Stopların da yine önde olduğu gibi 70'ler esintisi içinde gizlendiği tasarımı, ona hangi açıdan bakarsak bakalım ruhunu görmemize neden oluyor.

İçerisi orman yeşili özel el üretimi deriyle kaplıyken, kabinin etrafındaki anodize alüminyum ve cilalı işlenmiş titanyum parçalar adeta bir mücevher işlevi görüyor. Kaşmir tavan döşemesi ve gösterge panelindeki masif ceviz ağacı ve 6 ileri manuel vitesi hissedeceğiniz yuvarlak vites topuzu içeriye sıcaklık katıyor. Son dokunuşu ise Vulcan'nın köşeli, üstü kesik direksiyon simidi ile tamamlıyor.

2.7 milyon Euro fiyatı onu böyle bir tasarıma ve güce sahip olmasına rağmen dünyanın en pahalı otomobilleri arasında ilk sıralara taşımasa da ezici çoğunluğun sahip olamayacağı bir konumda olmasına engel olmuyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Aston Martin Valkyrie

2021 Aston Martin Vantage

74 Bin Dolarlık Yarış Simülatörü - Aston Martin AMR-C01

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us