2021 Volvo S60

Yakışıklı ve sofistike tasarımı ile 2021 Volvo S60, rakibi olan diğer giriş seviyesi lüks sedanlarla hemen hemen aynı özellikleri paylaşırken, sağlamlık ve güvenliği ile bir adım öne çıkmayı başarıyor.

2021'de Yenilikler Neler?

Volvo, 2021 yılında ufak bir revizyon ile S60'ı rakipleri arasında diri tutmaya devam ediyor. Tüm donanım seviyelerinde sunulan, direksiyon hareketlerini takip eden LED farlar, kör nokta izleme asistanı, arka çarpraz trafik uyarı sistemi, teknoloji tarafında daha fazla konfor için sunulan arka koltuklarda iki adet USB-C bağlantı noktası, otomatik bagaj açma özellikli anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi birçok özellik 2021 Volvo S60'da bulunuyor.

Bunlara ek olarak, katlanır dış aynalar ve öndeki aracın azami hızını takip eden Care Key sistemi de 2021 Volvo S60 ile sahip olabileceğiniz donanımlar arasında bulunuyor. Ayrıca diğer modelerde T8 plug-in hibrit ismiyle satılan motor seçeneğinin adı da Recharge olarak değiştirildi.

2021 Volvo S60'ın iç dünyasında yapılan güncellemelerin arasında 'City Weave' adı verilen bir döşeme seçeneği, Bowers & Wilkins ses sistemi için yenilenmiş hoparlör konileri ve R-Desing ile birlikte gelen siyah ızgaralar bulunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Volvo S60 T5, tüm gücünü ön tekerlere ileten 250 beygir turbo şarjlı dört silindire sahip olarak geliyor. T6 versiyonu ise standart olarak dört tekerden çekiş sistemine sahşp olarak geliyor. Ek olarak bulunan süperşarjı sayesinde standart T5'e göre 66 beygir daha fazla güce sahiptir.

Benzinli motor seçeneğine en iyi alternatif olarak sunulan üst düzey T8 plug-in hibrit versiyonu ise sunduğu 400 beygir gücü ile etkileyici olmayı başarıyor. Hibrit modelin zirvesinde ise T8 Polestar plug-in hibrit  bulunuyor. 415 beygir güç ve 494 lb-ft torku ile sürüş zevki ve dinamiklerini üst seviyelerde yaşayabileceğiniz bu motor seçeneği ile birlikte özelleştirilmiş süspansiyon sistemi ve 19 inç spor jantlar sunuluyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Volvo'nun, geçmişte günümüze bu kadar çok özendiği ve lüks malzemeler kullandığı bir orta sınıf lüks sedan modeli olan S60'ın içindeki üstün malzeme kalitesi ve işçilik ilk bakışta dikkatleri çekiyor.

2021 Volvo S60'da kullanılan tasarım dili, tıpkı S90'da olduğu gibi ileri görüşlü ve yenilikçi duruyor. Oturduğunuzda sizi sıkı sıkıya saran koltuklar ve dokunduğunuz yüzeylerdeki hissedilir malzeme kalitesi, bir Volvo'nun içinde olduğunuzu her an hatırlatıyor.

Lüks özellikleri arasında, 12.3 inç dijital gösterge paneli, iç ortam aydınlatması, baş üstü gösterge ekranı, masaj yapan ön koltuklar ve daha fazlası yer alıyor. Yine ön koltuklarda oturan sürücü ve yolcular için sadece sizi sıkı sıkıya saran koltuklar değil, arka koltuklarda oturan bireyler için de oldukça geniş diz mesafesi ve yeterli baş mesafesi de sizi tatmin etmeye yetiyor.

İç mekanda sunulan saklama alanı miktarı da oldukça yeterli. Kullanışlı kapı cepheleri ve kol dayamanın altında yer alan kızaklı tepsi ile Volvo'nun klasikleşmiş kullanıcı dostu çözümlerinden S60'da da fazlasıyla faydalanabiliyorsunuz.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Bütün Volvo S60'larda, şık görünen fakat bir o kadar da sinir bozucu olabilen tablet bilgisayar tarzında dikine yerleştirilmiş Sensu bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. Sinir bozucu olduğu durumlara örnek vermek gerekirse, bazı dokunmaya duyarlı simgelerin seçilmesinin zor olması ve klima kontrolleri gibi bazı işlevlerin kullanımının dikkat dağıtıcı olabilmesidir.

Her modelde standart olarak Apple Carplay ve Android Auto entegrasyonu bulunuyor. Ayrıca opsiyon listesinden sahip olabileceğiniz Bowers & Wilkins premium ses sistemi de müzik dinleme zevkinize özel olarak bulunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Volvo markasının 'güvenlik' denildiğinde ilk akla gelen otomobil markası olması çoğu insanın ona koşulsuz şartsız güvenmesine sebep  oluyor. Volvo da bu güveni her modelinde bir üst çıtaya çıkararak marka bilincini ve kalitesini sürdürmeye devam ediyor. Yarı otonom sürüş sistemi gibi üst düzey paketlerin yanında 2021 Volvo S60 ile birlikte sunulan standart güvenlik donanımları arasında;

  • Standart önden çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Standart kör nokta izleme ve çapraz trafik uyarısı
  • Standart şeritten ayrılma uyarısı ve şerit tutma yardımı

bulunuyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us