2021 Ferrari F8 Tributo ve Spider

Süper otomobillerin her zaman ayrıcalık sahibi olan tek markası Ferrari, F8 Tributo ve üstü açık bir Ferrari'ye sahip olmanın paha biçilemez hazzını yaşatan F8 Spider ile 2021 yılında da yollarda imzasını bırakmaya devam ediyor.

2021'de Yenilikler Neler?

Bir Ferrari'ye sahip olma fikri hemen hemen hepimizin çocukluk yıllarından bu yana hayallerini süsleyen yegane şeylerden biridir. Sürücü kabini'nin arkasında yer alan 'ufak' camın altındaki, tüm gücünü arka tekerleklere aktaran, yedi vitesli otomatik şanzımanın beslediği 710 beygirlik çift turbo V-8 adeta sizi günaha davet ediyor.

Ferrari F8'in V-8 motorunun olağanüstü hızlanmasını ve iç gıdıklayıcı sesini, en iyi İtalyan filmlerinde dahi bulamazsınız. 2021 yılı için Ferrari, F8 Tributo ve Spider'da önemli bir değişiklik yapmıyor.

280bin dolardan başlayan fiyatından da bekleneceği üzere lüksün ve hazzın sadece motorunun içinde olmadığı aşikar. Zevklere göre seçilebilecek Tributo ile üstü kapalı bir Ferrari F8 veya Spider ile üstü açılan bir Ferrari F8 ile yolun ve motorun tüm ihtişamını ensenizde hissediyorsunuz.

Bu kadar ciddi meblağlar ödediğiniz bir spor otomobilden beklendiği gibi Ferrari F8'de geniş iç döşeme seçeneği yelpazesi de dahil olmak üzere, özelleştirmelere izin veren seçenekler sunuluyor.

Ayrıca titanyumdan yapılan egzoz boruları ve dış aksamlarda kullanılan karbonfiber bileşenler gibi opsiyonlar da Ferrari F8'de yer alıyor. Dış renk konusunda renk seçeneği olarak ise tek çözüm yolu folyo kaplamalar gibi gözüküyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Ferrari F8 Tributo ve Spider'ın arka tarafında, 710 beygir gücü üretebilen ve 770 Nm tork üreten çift turboşarjlı 3.9 litrelik bir V-8 motor yer alıyor. Tüm modellerde bu motorun kullanıldığı Ferrari F8'de arkadan itiş standart olarak gelirken bu motor kombinasyonunu yedi ileri otomatik şanzıman ile yönetebiliyorsunuz.

Böyle bir Ferrari, size hayatınızın sonuna kadar hafızanızdan silinmeyecek bir izlenim bırakacak kadar hızlıdır. Bağımsız kuruluşlarca yapılan yol testlerinde, 710 beygir ve 770 Nm torku sonuna kadar hissederken, kullanımı ise hiç olmadığı kadar rahat ve kolay olduğu görülüyor.

Bir Ferrari'yi Ferrari yapan en önemli parça olan motor ise bu test boyunca sesiyle sizi hipnoz ediyor. Yalnız, Ferrari F8'in oldukça alçak sürüş pozisyonu ve arka difüzörde kullanılan alçak trim parçaları ile İstanbul trafiğinde çok rahat olamayacağınız bir gerçek.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Ferrari F8 Tributo ve Spider'ın iç mekanı, size hoş ve konforlu bir konaklama sağlamak için yeterince geniş bir alana sahiptir. İster otomobilin sürücü koltuğunda oturun, ister tek bir adet bulunan yolcu koltuğunda oturun, seyahat ettiğiniz süre boyunca Ferrari F8 sizi oldukça konforlu hissettiriyor.

Otomobilin dış rengiyle kontrast oluşturan dikişler ve sportif tasarım detayları, Ferrari F8'in performansı ile bir uyum içinde sizi iyi hissettiriyor. Kabinin en önemli eksikliği, Spider modelinde geriye doğru görüşle ilgili. İç dikiz aynasından baktığınızda iki koltuk arasındaki cam panjurlar arka tarafın görülmesini engelliyor.

Ayrıca birçok spor otomobilde olduğu gibi Ferrari F8 de küçük eşya gözleri ve bagaj alanı konusunda oldukça yetersiz. Elbette bu kıstas bir Ferrari F8 satın alırken dikkat edeceğiniz belki de en son detay olurdu.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Ferrari F8 Tributo ve Spider, altı hoparlörlü bir ses sisteminin yanı sıra Bluetooth telefon görüşmesi ve ses akışı ile birlikte geliyor. Standart olarak sunulan teknik özellikler listesinin içinde bir de çift LCD monitör ve sesle etkinleştirme özelliğine sahip entegre bir navigasyon içeriyor.

Opsiyonlar listesinde, 7 inç büyüklüğünde bir multimedya ekranı da yer alıyor. Bu ekran üzerinden Apple CarPlay aktivasyonu yapabilirken Android Auto bağlantı seçeneğini ne yazık ki kullanamıyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Ferrari F8 Tributo ve Spider, henüz ulusal veya bağımsız test kuruluşları tarafından herhangi bir derecelendirmeye tabi tutulmadı. Süper otomobiller, sürücü yardımı teknolojileri kısmında genellikle yetersiz kalıyor, bu durum Ferrari F8 için de geçerli. Örnek vermek gerekirse, kör nokta uyarı sistemi gibi böylesine hızlı bir otomobilde bulunması gereken bir özellik bulunmuyor.

Temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Standart yedek kamera
  • Standart arka park sensörleri

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Ferrari SF90 Stradale Spider

2021 Ferrari Roma

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us