SSC Tuatara'nın Rekor Denemesi İkinci Kez Başarısız Oldu

Dünyanın en hızlı otomobili çekişmesinde SSC Tuatara hala kendini kanıtlamaya çalışıyor. Dünyanın en hızlı otomobili olma iddiası ile çektikleri video ve yaptıkları testlerde hatalar tespit edilen marka, videonun şaibeli olduğunu kabul etmişti.

Bir Kez Daha Denendi

Driven Studios adlı bir kurgu firması ile çalıştıklarını ve videonun kurgusunda yapılan hatalar yüzünden bu tür şaibeler olduğunu öne süren SSC, bir deneme daha yapılacağını ve bu sefer videonun sade anlaşılır bir şekilde yayınlanacağını belirtti.

Özellikle ilk deneme videosunu inceleyen ve hataları saptayan Shmee150, Robert Mitchell ve Misha Charoudin gibi isimleri izlemeye davet eden marka, test tarihini de 12 Aralık olarak belirledi. Fakat aksilikler markanın peşini bırakmamış ve 12 Aralık günü testlerin yapıldığı bölgede yağmur yağmış. Test bu sebepten 13 Aralık gününe ertelenmiş.

13 Aralık; Test Günü

Test günü gelip çattığında virüs sebebi ile teste katılabilen tek YouTuber Robert Mitchell olabilmiş. 13 Aralık tarihinde 482km/s hızı geçmek için tekrardan çalışmalara başlayan ekip motorda aşırı ısınma tespit etmiş. Ayrıca kendini garantiye almak isteyen marka bu denemede, araca beş farklı GPS ve iki Racelogic yerleştirmiş.

Fakat bu kadar fazla eklenti yine istenen sonuca ulaşılamamasına neden olmuş. Robert Mitchell'in söylediklerine göre bu kadar çok ekipman yerleştirilen otomobilin kaputu tam olarak kapanamıyormuş. Otomobilin içerisindeki hareketli parçalarda ısı ölçen sistemlerini devre dışı bırakınca bu test de başarılı sonuçlanamamış. Aksiliklerin ardından aracın iki bujisinin değiştirilmesi gerekmiş.

Bu problemler gölgesinde ekip yine de 402km/s hıza ulaşabilmiş. Robert Mitchell aracın testlerini kendi izledikten ve bu şartlarda bile bu hızlara ulaşabildiğini gördükten sonra; aracın ilk testte iddia edilen hızlara kolayca ulaşabileceğini söylemiş.

SSC Tuatara maalesef yine resmi olarak rekoru kıramadı. Biz Tuatara hakkında gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Dünyanın Yeni En Hızlı Otomobili - SSC Tuatara

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us