2021 Aston Martin Vantage

2021 Aston Martin Vantage, sadece muhteşem bir spor otomobil değil, aynı zamanda caddelerde gerçekten hızlı gidebilen bir sanat eseri. Roadster dünyasının en pahalı ve en hızlı modellerinden biri olan Vantage, 2021 yılında da çok etkileyici!

2021'de Yenilikler Neler?

İngiliz otomotiv devi Aston Martin'in süper spor roadster modeli Vantage, 2021 yılında da kendine has tasarımı ve özellikleriyle yoluna devam ediyor. Donanım varyantları arasında bir adet sert tavan ve bir adet yumuşak tavan seçimi bulunan 2021 Aston Martin Vantage her iki şekilde de çok etkileyici duruyor.

Sahip olduğu bu hızlı ve yırtıcı motoru, aslında çok da yabancı olmadığımız bir diğer otomobil devi, Mercedes-AMG tarafından üretiliyor. Bu Mercedes-AMG motoru ile Aston Martin Vantage, 503 beygir güç üretiyor.

Tasarım konusunda önceki nesil Vantage'ler ile arasında çok büyük bir fark bulunmasını ben oldukça olumlu karşılıyorum. Bu hali, tamamen sıradışı ve özel bir otomobil olarak gözükmesine neden oluyor.

İç mekanda ve dış mekanda birkaç ufak dokunuş ile 2021 yılında da üretilmeye devam eden Aston Martin Vantage, otomatik vites seçeneğinin yanı sıra, manuel şanzıman seçeneğini de sunması, onun tercih edilme nedenlerinden biri olacaktır.

Performans tarafında yapılan iyileştirmelerin arasında bu kadar hızlı ve kontrol edilmesi zor bir otomobilin başlıca ihtiyaçlarından biri ola karbon seramik fren seti de yer alıyor. Opsiyonlar listesinde yer alan karbon seramik frenlerin mutlaka Aston Martin Vantage satın alırken üzerinde bulunmasını tavsiye ediyorum.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Aston Martin Vantage'in kaputunun altında, Mercedes-AMG tarafından üretilen çift turbolu 4.0 litrelik bir V-8 yatıyor. Sahip olduğu bu motoru, yedi ileri manuel ya da sekiz ileri otomatik şanzıman ile yönetebiliyorsunuz.

503 beygir güç ve 690 Nm torkun tamamını arka tekerleklere aktaran Vantage, manuel şanzıman ile kullanımda ciddi şekilde tork ve güç artımını hissettiriyor. Fakat, böylesine bir roadsterda dört tekerden çekiş sistemi de olmalıydı.

Ayrıca, elektronik olarak kontrol edilen sınırlı kaymalı diferansiyel ve uyarlanabilir süspansiyon sistemi standart olarak geliyor. Bu iki özelliğin standart olarak sunulması sonucu, Aston Martin Vantage'in yol tutuşu ve viraj performansı hakkında olumsuz bir şey söylemek mümkün gözükmüyor.

Sadece yarış pistleri için değil, günlük kullanım için de oldukça uygun bir spor otomobil olan Aston Martin Vantage, bu haliyle rakipleri arasından sıyrılmayı başarıyor. Fakat opsiyonlar listesinde yer alan ve yazının başında önerdiğim karbon seramik frenlerin takılı olduğu bir Vantage için günlük kullanım fikri kulağa pek sıcak gelmiyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Aston Martin Vantage'in iç mekanı, en az dışı kadar etkileyici ve lüks görünmeyi başarıyor. Birçok özel donanımın yanı sıra, tamamen deri iç mekan, ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar, karbon fiber direksiyon simidi, işlemeli koltuk başları ve daha birçok ufak detaylar ile, Vantage'in iç mekanında her an kendinizi özel hissedeceksiniz.

Elbette özel hissedeceksiniz derken mübalağadan uzak tamamen gerçeklerden bahsediyorum. Aston Martin Vantage'in yalnızca iki kişilik olan ve tamamen deri ya da suni süet malzemeler ile kaplanmış koltuklarında sürücüden başka yalnızca bir kişiye yer var.

Bu nedenle küçük eşya gözleri ve saklama alanı tarafında da en fazla iki kişinin ihtiyaçları göz önüne alınarak bir tasarım yapılıyor ve bir cep telefonu ve bir cüzdandan daha fazlasına yer olamaması çok şaşırtmıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Aston Martin Vantage'in ön panelinin üstünde 8.0 inçlik bir multimedya ekranı yer alıyor. Bu ekranı orta konsolun üstünde yer alan düğmeler ile yönetiyorsunuz.

Sahip olduğu bu bilgi eğlence sisteminin içinde bir Bluetooth bağlantısı ve yerleşik navigasyon hizmeti yer alıyor. Oldukça popüler olan ve çoğu otomobil modelinde bulunan, cep telefonunuzu kablosuz olarak bağlamanızı sağlayan Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servisleri de Aston Martin Vantage'de yer almıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Aston Martin Vantage, her ne kadar oldukça pahalı bir süper spor roadster olsa da tamamen gelişmiş sürücü yardımcı güvenlik özelliklerinden birçoğunu bünyesinde barındırmıyor. Ayrıca, herhangi bir çarpışma testine de tabi tutulmadı.

Aston Martin Vantage'de temel olarak gelen güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri şunları içeriyor;

  • Mevcut 360 derece kamera sistemi
  • Mevcut kör nokta izleme
  • Mevcut kendi kendine park etme yardımı

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Aston Martin Valkyrie

74 Bin Dolarlık Yarış Simülatörü - Aston Martin AMR-C01

İnsafsız Güzel Aston Martin DBX ve İlk Bakış

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us