Drift için biçilmiş kaftan, BMW motorlu 1993 model Ford Sierra. Otomobil kullanıcılarının hayali olan drift sporunu yapmak için başlanan projede, araç sahibi aerodinamik yapısını beğendiği için ve sadece 60 bin km'de olduğundan bu düşük kilometreli aracı tercih etmiş. Araç zorlu drift hareketlerinde ise gücünü BMW’nin M50B25 kodlu motorundan almakta.
Ford Sierra'nın tarihi, Ford markasının orta sınıf düzeyinde üretilen bu araç, Uwe Bahnsen tarafından tasarlanmış. 30 Eylül 1982'de Paris'te tanıtılan otomobilin aerodinamik yapısı o dönemde sansasyon yaratmıştır.
Mart 1990'da, Sierra yeniden revize edilmiş ve öndeki beyaz gösterge camları, siyah renkli arka lambalar ve İngiliz Sierra Sapphire ızgarası kullanılmış. Güncellenen katalitik konvertör artık benzinli motorlar için standart hale gelmiş. Güncellenen CL, LX / CLX / Sapphire, GL / Brillant, Ghia, GT, XR4i (1983'ten önceki modelle karıştırılmamalıdır) ve Cosworth artık dört tekerlekten çekişli idi. ABS fren sistemi ise artık tüm versiyonlar da mevcuttu.
Şubat 1993'te son Sierra üretim tesisinden ayrılmış. Halefi ise önden çekişli Ford Mondeo olmuştur.
Motor bölümünde kullanılan BMW M50B25 ise, 1990-1996 yılları arasında üretilen 2.5L düz altı silindir benzinli bir motordur. Stok halde, 6 bin rpm'de 141 kW (189 hp) güç üreten bu motor stroker ile 3000cc hacmine yükseltilmiş. Ekstra olarak Spark Ems beyin, elektrikli direksiyon pompası, harici radyatör fanı, oil catch tankı, RS ateşleme modülü kullanılmış.
İç kısımda roll cage, Aem Afr saati, Defi Zd çoklu gösterge, Sparco yarış koltukları, drift araçlarının vazgeçilmezi olan hidrolik el freni ve ofsetli spor direksiyon, hızlı vites geçişleri için Short Shift, olumsuz durumlarda kullanılmak üzere eklenen elektrik kesme şarteli, ekstra hararet göstergesi, alüminyum benzin deposu, harici benzin pompası, tablet kiti, ön ve arka kule gergileri mevcut.
Mekanik kısımlarda kullanılan açı kiti, aracın direksiyon turunu artırırken, beş yapraklı bronz baskı balata ve volan, hava soğutmalı spor diskler, süspansiyon kısmında ise Koni marka amortisörler tercih edilmiş. Proje bir yıl süren çalışmalar sonucunda drift pistleri ile buluşmuştur.
Proje Sahibi: Alperen Fatih Dursun
Comments powered by CComment