Türkiye'de Üretilecek En Hızlı Otomobil: Hyundai i20 N

Ülkemizde 1966 yılından bu yana otomobil üretiliyor, Türkiye için Anadol ile başlayan bu yolculuk Renault ve Fiat ile devam etmişti. Hyundai Assan Fabrikası için ise süreç 25 Eylül 1995 tarihinde temel atılması ardından 20 Eylül 1997 de açılışı ile başladı.

Türkiye topraklarında üretilen modellerin tümü, basit ve fiyat/performansa yönelik araçlar. Bu akışa bir nokta koyan marka, Hyundai'nin i20 N modelini İzmit'de üretecek.

Hyundai, N ailesini genişletiyor. Son çıkan i30 N modelinin ardından i20 N'i de seçenekler arasına katmak isteyen marka gerekli adımları atıyor. Nürburgring pistinde çekilen casus görüntüler ardından, yayınlanan görüntüler modelin nihai görümünü sergiliyor.

Fiesta ST ve Polo GTI gibi ciddi rakiplerin karşısında duracak model tasarımıyla rakiplerinden öne geçmeyi başarmış gibi duruyor, Hyundai'nin sertleşen çizgilerine bir de "N" detayları eklendiğinde ortaya çıkan sonuç muhteşem olmuş. Dış tasarımdaki detayların aracın içine de yansıyacağını söylemek mümkün; i20, N versiyonuna özel olarak spor direksiyon ve spor koltukları ile gelecek.

Bir performans modelinden bahsediyorsak en önemli kısım şüphesiz kaput altı. Hyundai otomobilin kalbine 1.6 litre turboşarj üniteyi yerleştirecek, bu motor araca 205bg güç ve 275nm tork sağlayacak. N versiyonu ile gelen limitli kaydırmalı diferansiyel ve 6 ileri manuel şanzıman gibi opsiyonlarla, 1200kg ağırlığındaki bu küçük canavar 0'dan 100km/s'e 6.7 saniyede ulaşacak. Modelin azami hızının ise 230km/s olacağı bilgiler arasında.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Palisade

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us