Sadece Kiralanabilecek: Yeni MG Marvel R ile Tanışın

Sadece Kiralanabilecek: Yeni MG Marvel R ile Tanışın

İngiliz kökenli otomobil üreticisi MG, Çinlilere satılması sonrasında marka kimliğinden uzakta konumlanan modeller üretmeye başladı. Elektrik ve SUV kavramları üzerinde önemli adımlar atan üretici Marvel adlı modeli ile dikkatleri üzerine topladı. Türkiye topraklarına gelişi 2022 sonu veya 2023 başını bulacak olan model hakkında gelen bilgilere göre, MG Türkiye bu otomobili satmak yerine sadece kiralama yoluna gidecek. Konunun detaylarına birlikte bakalım.

MG girdiği sessizlik dönemi sonrası ortaya çıkışı sonrasında kendini konumlandırmak adına çalışmalarına devam eden bir marka. Marvel modeli ile birlikte premium rakiplerine daha yakın hale gelen MG'nin kiralama politikasına geçmeden önce bahsi geçen modelin genel detaylarına bakalım.

MG Marvel tasarımsal olarak ele alındığından boyutsal bazda D segmentinde yer alan Q5 ve alternatifleri ile yakın veriler sunuyor. 4.674 mm uzunluğa ve 2.804 mm genişliğe sahip olan otomobil, gayet ideal bir noktaya yerleşiyor. Tasarımda daha akıcı bir dil kullanan MG, ön ve arka profillerde elektrikli otomobillerde gelenek haline gelmiş birleşik yapılı aydınlatma gruplarını barındırıyor. İç mekana bakıldığında orta panelde Mercedes-Benz'in yeni iç mekanına benzer bir yapı bulunduran otomobil, bu yapı dolayısıyla genel detaylarda bütünlük sağlayamamış.

Elektrikli otomobillerde alışık olduğumuz bir teknik kuruluma sahip olan otomobil iki kurulum seçeneği ile geliyor. Marvel R ibaresi altında sunulan 4 tekerden tahrikli ve Marvel olarak karşımıza çıkan standart 2 tekerden tahrikli versiyon ile sunulacak olan model, bu bahsettiğim kritere göre artı ve eksi yanlar sunuyor. 4 tekerden tahrikli versiyonda 288 beygir güç ve 370 kilometre menzil sunan otomobil, arkadan 2 tekerden tahrikli varyasyonda ise 180 beygir güç ve 402 kilometrelik bir menzile sahip. İki seçenekte de 70 kWsa hacminde batarya bulunduran Marvel, 0-100 hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlarken, azami hızı 200 km/s olarak belirtiliyor.

Otomobil hakkında detayları aktardıktan sonra asıl dikkatimi çeken ve bu otomobili haberleştirmemi sağlayan detay olan satışsız kiralama stratejisine gelelim. Dünya değiştikçe belirli kavramlar ortadan kalkarken, bazıları ise şekil değiştiriyor, gelecek dönemlerde belki otomobil meraklıları olarak addedilen bizlerin bile otomobil sahipliğinden uzak olacağı bir dünyaya doğru giderken, şirketler mobilite çözümleri altında ortak kullanılan otomobiller gibi konseptlere yöneliyor ve otomobil sahipliğini ortadan kaldırarak ihtiyacınızın olduğu anda kullandığınız araçlara yönelmemiz yönünde adımlar atıyor. Farklı markaların farklı programlarının olduğunu bildiğimiz bu yolculuğun temel adımları ülkemizde de örnekleri bulunan scooter kiralama gibi konseptlerde başlamışken aynı konsepti otomobiller için de görebilir hale geldik.

Belki tamamen ticari karlar gözetilerek bu konudan başka parametreler kullanılarak çizilen bu yolda ilerleyen MG, bahsettiğim başlık bazında önemli bir adım atmış olarak bulunuyor. Farklı uygulamalar ve girişimler üzerinden kısa vadeli yani gün içinde ihtiyacımız olduğu süreçlerde kullanabildiğimiz kiralama sisteminin markanın resmi sağlayıcısı tarafından sürelerin uzatılarak yapılması dikkat çekici.

MG Marvel modelinden 30-40 adet aralığında getirmeyi planlıyor. Normalde satışa sunulması halinde ortalama bir hesaplama yapan, aynı zamanda haberin konseptinin çıkmasında temel fikri oluşturan Emre Özpeynirci'nin yaptığı hesaba göre otomobilin 2 tekerden tahrikli modelinin 2 milyon, 4 tekerden tahrikli modelinin ise 3 milyon lira dolaylarında olabileceği tahmini sunuluyor...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us