Porsche 718 GT4 RS ile Tanışın

Porsche 718, Porsche severler ve pist kullanıcıları için fazlasıyla önemli bir konuma sahip. 911'e göre kısa şasesi ile daha kıvrak ve dinamik bir model olarak konumlanan 718, güçlü versiyonları ile fazlasıyla dikkat çekiyor. 718 GT4 RS ise ailenin en güçlü üyesi olarak yerini alıyor.

Porsche 718 GT4 RS'in Detayları

718 GT4 RS hem gövde parçaları, hem de mekanik kısmında bir takım güncelleme alıyor. Kaporta elemanlarını incelemek istediğimizde standart modelden farklı bir malzeme, plastik ve karbon fiber karışımının kullanıldığını görüyoruz. Otomobilin hafiflemesi adına yapılan değişimler sadece materyal bazında sınırlı kalmıyor, arka camda daha hafif malzeme kullanılıyor.

Bunlar haricinde aerodinamik adına yapılan bir takım güncelleme de mevcut; ayarlanabilir ön ve arka difüzör, modele özel olarak eklenen arka spoiler, ön splitter ve yan etekler bu başlığın altına toplanabilecek detaylar oluyor. Ayrıca parantez açmak gerekirse modelin arka kelebek camlarının yerinde hava girişlerinin konumlandırıldığını belirtmekte fayda var.

718 GT4 RS teknik kısımda 911 GT3 Cup yarış otomobili ile aynı üniteyi paylaşıyor. 4.0 litre hacmindeki bu atmosferik motor 500 beygir güç ve 6.000 devirde 465 Nm tork veriyor. 9.000 devire kadar çıkabilen bu ünite manuel ve PDK otomatik olmak üzere iki şanzıman seçeneği ile kombine edilebiliyor. Bu noktada PDK şanzımanı seçtiğiniz taktirde otomobile ekstra 35 kilogramlık bir ağırlık ekleniyor, manuel seçenekte sürücüsüz ıslak ağırlığı 1.415 kilograma düşen model 0-100 hızlanmasını  3.4 saniyede tamamlarken, 7. viteste 315 km/s hıza ulaşabiliyor.

Porsche bahsettiği teknik detayları tahmini olarak veya kısıtlı testlerle sunmuyor. Nürburgring’de denenen otomobil, burada 7:09,300 seviyesinde bir tur süresi yakalıyor. Bahsettiğimiz bütün veriler fazlasıyla iştah kabartıcı ve her otomobil severin hayallerini süsleyecek cinsten, peki bütün bunların karşılığı ne? Aralık ayında dünya genelinde satışa sunulması beklenen bu modelin fiyatı 141.700 dolar olacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us