Nürburgring Endurance Serisi'nde Milliler Ter Döktü

Nürburgring Endurance Serisi'nde Milliler Ter Döktü

Dünyanın en zorlu ve heyecan seviyesi en yüksek pistlerinden Nürburgring'de Endurance Serisi yarışlarında Türk sporcularımız ter döktü.

Almanya'nın ve dünyanın en popüler yarış pistlerinden biri olan Nürburgring'de yapılan Endurance Serisi'nde ülkemizi temsil eden milli sporcularımız Mustafa Mehmet Kaya, Emir Aşarı ve Ersin Yüceasan serinin 7. ayağında 6 saat süren ROWE 6 etapı için ter döktü.

Mercedes-AMG GT4 ile yarışan Ersin Yüceasan ve Mustafa Mehmet Kaya, en sıkı rakipleri olan Gabriele Piana ve Mike Strusberg ile kıyasıya bir çekişmenin ardından SP8T kategorisinde birinciliği elde etti.

Genel klasmanda ise 140 aracın yer aldığı yarışta 17. sıraya yükselmeyi başardılar.

Bu yapılan son yarış ile milli sporcumuz Mustafa Mehmet Kaya SP8T kategorisi serisinin bitmesine 2 yarış kala teknik olarak şampiyonluğu garantilemiş oldu. Bununla birlikte, 'Nürburgring 40 Yılın En İyi Sürücüleri' listesine girmeyi başaran tek Türk sporcu Ersin Yüceasan'ın bir yarış eksiği olduğu için SP8T kategorisinde ikinciliği elde etti.

Talihsizliklerin de eksik olmadığı yarışta BMW 330i ile VT2 kategorisinde yarışan milli sporcumuz Emin Aşarı ise henüz yarışın başında yaşadığı teknik bir aksaklık sonucu yarış dışı kalarak puan kazanamadı.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us