McLaren'dan Güç Gösterisi, Hedef LeMans

McLaren'dan Güç Gösterisi, Hedef LeMans

McLaren, hızlı arabalarından kazandığı bilgi ve tecrübeyi motor sporlarına aktarmayı çok iyi başararak bulunduğu her yerde gücünü göstermeyi başarıyor.

Son dönemde motor sporlarına karşı ilgisini bir hayli gösteren McLAren, Formula 1'in yanı sıra IndyCar ve Extreme E gibi serilerde yarışmaya başladı. Buna ek olarak, 2023 sezonunda tamamen elektrikli arabaların yarıştığı Formula E'de de yarışacak.

Fabrika takımını statüsüne sahip olan McLaren'in bir hedefi daha var. Le Mans.

Gücün ve dayanıklılığın sembolü olan seride yarışmak istediklerini belirten McLaren Racing CEO'su Zak Brown, "Bizi Le Mans'ta ve spor otomobil yarışlarında görmeyi çok isterim."

"Yapacak çok işimiz var ve bunu gerçekleştirebilmek için her şeyin bir araya gelmesi, zamanlamanın doğru olması gerekiyor."

"Öncelikle mevcut programlarımızda, her şeyin iyi gittiğinden emin olmalıyız. Fakat bugün bir yerde yarışabilmeyi seçebilseydim, bu kesinlikle spor otomobil yarışları olurdu."

"Bence önümüzde heyecan verici bir dönem var. Yarıştığımız şampiyonaları kazanmak istiyoruz, Indy 500'ü kazanmak istiyoruz, IndyCar şampiyonu olmak istiyoruz, dolayısıyla ciddi mücadelelerle karşı karşıyayız. Taraftarlarımız ve partnerlerimizle etkileşimi en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz, bu nedenle önümüzde çok iş var."

"Kademeli olarak ilerlemek gerekiyor fakat taraftarlardan, partnerlerimizden ve hissedarlarımızdan gerekli tüm desteği aldık ve belirlenen hedeflere ulaşabileceğimiz ekiplere sahibiz."

"Güçlü rakiplerimiz olmasına rağmen, tüm şampiyonaları kazanacağımızın hayalini kuruyorum. Fazla açgözlü görünmek ve her şeyin bir yıl içinde gerçekleşeceğini söylemek istemem ancak bunu başarmak harika olurdu!"

"Sanırım her zaman en yükseği hedeflemeliyiz. Ardından neler başarabileceğimizi göreceğiz." diyerek duygularını açıkladı.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us