Formula 2'de İlk Türk Pilotu Cem Bölükbaşı

Formula 2'de İlk Türk Pilotu Cem Bölükbaşı

Adını son yıllarda performansı ve başarılarıyla gerek sanal gerekse gerçek pistlerde sık sık duyuran Cem Bölükbaşı Formula 1'in bir alt destek serisi Formula 2'de yarışacak ilk Türk pilot oldu.

"Sanaldan gerçeğe" mottosuyla iyi bir çıkış yakalayan Bölükbaşı, 2022 yılında Formula 1'in bir alt kategorisi olan Formula 2'de Charouz Racing ile yarışacak.

2021'in sonunda Van Amersfoort takımıyla birlikte Abu Dhabi'de testlere çıkan Cem Bölükbaşı, Formula 2'deki ilk sürüşü olmasına rağmen başarılı bir sonuca imza atmıştı.

Formula 2'de yarışacak ilk Türk pilot olan Cem Bölükbaşı'na kadar serinin GP2 kategorisinde daha önceki dönemlerde Jason Tahincioğlu ve Can Artam mücadele etmiş, iyi bir başarı yakalamışlardı.

Tahincioğlu'nun 2008'deki mücadelesinin ardından başarılı skalasını buraya kadar çıkaran ilk sporcu olması da Cem Bölükbaşı'nın hanesine yıldızlı bir artı puan olarak yazılıyor.

Formula 1 hedefine doğru adım adım ilerleyen Cem'in Formula 2'de de üstün bir başarıyla bayrağımızı dalgalandıracağından şüphe duymuyoruz. Bu zorlu mücadelesinde ona başarılar diliyoruz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us