Ferrari Portofino M Artık Daha Güçlü ve Agresif

Ferrari geçtiğimiz senelerden daha stresli ve yoğun bir çalışma temposu içerisinde. İtalya sokaklarında çeşitli denemeler ve test sürüşleri yapan İtalyan markası yavaş yavaş bu yeni otomobillerini ve yeni güncellemelerinide paylaşmaya başlıyor.

En son tanıtılan model ise Portofino M. Evet bilgileriniz doğru Portofino zaten 2017 yılında çıkmış ve tanıtımı yapılmış bir model. Peki bu M nereden geldi? M İtalyanca da "Modificata" kelimesinin kısaltılmış hali. Yani karşımızda modifiye edilmiş bir Portofino duruyor.

Otomobilin zaten agresif bir duruşu ve tarzı olduğunun farkında olan Ferrari tasarımcıları tasarımın ana hatlarına hiç dokunmamış. Sanki bir makyaj yaparcasına otomobilin ön tamponunda çok ufak dokunuşlar ve arka tampona yapılan dokunuşlarla egzoz çıkışları tamponlara gömülmüş.

İç mekanda değişiklik yapmayan İtalyan marka sadece yenilik olarak "Race" modunu otomobile eklemiş. Bu mod sayesinde artık daha sportif bir kullanım elde edebileceğiz.

Kaputun altındaysa Roma'da da kullanılmış 3.9 litre 600 hp gücündeki motoru görüyoruz. Bu motora yapılan çalışmalarla çift turbolu V8 ünitemiz artık 620 hp güç ve 760Nm tork üretiyor. 8 ileri otomatik şanzımanla satışa sunulacak Portofino M 0'dan 100 km/s sürate 3.45 saniyede ulaşıyor. 0-200 km/s değeriyse 9.8 saniye. Otomobilin maksimum sürati 320 km/s üzerinde olduğu belirtiliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us