Yeni BMW iX

Yeni BMW iX

BMW'nin ilk kez 2018'in sonbaharında Vision iNext Konsepti ile tanıttığı tamamen elektrikli kompakt SUV modeli iX, 2022 yılında seri üretime geçiyor. Peki Yeni BMW iX'de bizi ne bekliyor? Detaylar yazımızda.

2022'de Yenilikler Neler?

BMW'nin 3 yıl önce gerçekleştirdiği lansman ile birlikte görücüye çıkarttığı Vision iNext Konsepti 2022 yılında hayat bulmaya hazırlanıyor. 2022 yılının başında tüm dünyada satışa çıkması beklenen Yeni BMW iX, şarj başına 460 Km'ye varan sürüş menzili ile dikkatleri üstüne çekiyor.

Bünyesinde yer alan iki adet elektrikli motordan aldığı gücü tam zamanlı olarak dört tekere aktaran Yeni iX, dış ve iç trim malzemelerinde kullandığı karbon fiber ve plastik malzemeler ile ağırlıktan tasarruf ederek daha fazla verim almayı hedefliyor.

Kabin tarafında da gereksiz kalabalıktan uzak durmayı seçen Yeni BMW iX, oldukça sade ve teknolojik öğeleri artırılmış kabin tasarımı ile önceliğin insan konforu olduğunu net şekilde vurguluyor.

Yeni BMW iX'in en sıkı rakipleri arasında ise Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC, Tesla Model X ve yakın zamanda elektrikli otomobil piyasasına iddialı bir giriş yapan Rivian R1S modeli bulunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni BMW iX 2022'nin bünyesinde ilk etapta iki farklı güç seçeneği ile satışa sunulacak. xDrive50 isimli modelde, çift elektrik motorunun birleşiminden ortaya çıkan 516 beygir güç bulunuyor. Dört tekerden çekiş sisteminin standart olarak sunulduğu bu model serinin en performanslı modeli olmasıyla ön plana çıkıyor.

0'dan 100'e 4.6 saniyede çıkmayı başaran Yeni BMW iX xDrive50 modeli maksimum 200 km/h hıza çıkabiliyor.

Yeni BMW iX M60 adlı yüksek performanslı varyantı ise xDrive50 modelinden hemen sonra satışa çıkacak. 600 beygir güçten fazlasını sunacak olan bu model elektrikli otomobilde performansın sınırlarını zorlamak isteyenlerin özel ilgi alanına giriyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Yeni iX, şarj başına 460 Km'ye varan sürüş menzili sunabilen 106.3 kWh'lik lityum iyon pilleri bünyesinde barındırıyor. DC hızlı şarj özelliğinin standart olarak geldiği iX, 200 kW'lik bir bağlantıda 35 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj edebiliyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

BMW'nin tamamen elektrikli SUV modeli olan Yeni iX, markayı yıllar boyu SUV pazarında başarıyla temsil eden X5 ve X6 ile hemen hemen aynı boyutları sunuyor. Bu da iç mekanda benzer bir konforun kullanıcıları beklediğini haber veriyor.

Elektrikli otomobil olduğunu daha net şekilde hissetmemizi sağlayan altıgen şekilli direksiyon simidi ve kavisli multimedya ekranı ile sıra dışı bir tasarımı bizlere sunuyor. Panaromik cam tavan ile iç mekanı daha ferah hale getiren BMW, eğlence seviyesini de yükselterek multimedya kısmına özel önem veriyor.  

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni BMW iX'in ön konsolu üzerinde bulunan büyük ekranların üzerinde BMW'nin iDrive 8 adını verdiği yeni nesil bilgi eğlence arayüzü kullanılıyor. Bu sistemin en büyük özelliklerinden biri ise kişiselleştirmeye imkan sunması oluyor.

Ses tanıma özelliğinin de sunulduğu bu 14.9 inç büyüklüğündeki bilgi eğlence ekranı iX'in üstün teknolojisini sonuna kadar yaşamanıza olanak sağlıyor.

Sistem üzerinde Apple CarPlay ve Android Auto tüm modellerde standart olarak sunuluyor. Bununla birlikte, 5G destekli Wi-Fi erişim noktası opsiyonel olarak sunuluyor. Kaliteli müzik tutkunlarını da unutmayan BMW, Yeni iX'de 18 hoparlörlü Harman/Kardon premium ses sistemini standart olarak sunuyor.

Ayrıca, müzik konusunda standartları aşmayı seven kullanıcılar için 30 hoparlörlü Bowers&Wilkins premium ses sistemi opsiyonlar listesindeki yerini alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni BMW iX 2022'de sizin ve yayaların hayatlarını önemseyen ve korumayı hedefleyen birçok aktif ve pasif güvenlik özelliği sunuluyor. Yarı otonom sürüş hizmetinden tam otonom sürüş özelliğine kadar birçok özelliğin bulunduğu Yeni iX, çarpışma testlerinden başarılı bir not alıyor.

Yeni BMW iX 2022'de standart olarak sunulan güvenlik özellikleri arasında şunlar bulunuyor;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile aktif şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile mevcut adaptif cruise control

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us