Mercedes-AMG GLS 63 Brabus Tarafından Yeniden Yorumlanmış

Mercedes-AMG GLS 63 Brabus Tarafından Yeniden Yorumlanmış

Brabus, Alman lüks otomobil üreticisi Mercedes-Benz'in modellerini modifiye eden bir şirket. Farklı markalarda Alpina, ABT gibi örneklerini görebildiğimiz bu markaların en ünlüsü şüphesiz ki Brabus. Modifiye şirketi bu kez, markanın F segmenti SUV modelinin performans versiyonu olan GLS 63 üzerinde çalışmış. Gelin detaylara bakalım...

Tasarımsal Farklılıklar

Brabus, Maybach gibi kuruluşların aksine konfor değil performans odaklı çalışan bir şirket. Bu modelde değiştirilen tasarımsal detayların asıl amacı bu.

Ön yüzden başladığımızda göze çarpan ilk detay dev ızgara, yanlarında büyük hava girişleri bırakılan yapı, üzerinde bulunan kırmızı detaylarıyla fazlasıyla agresif duruyor ayrıca bu noktadaki kırmızı detaylar otomobildeki siyah harici bulunan tek renk olma özelliği taşıyor. Izgaranın ortasına konumlandırılmış Brabus logosu markanın imzası olarak yerini alıyor. Tamponda bulunan ek, otomobile sonradan eklenen çoğu şey gibi karbon fiberden yapılmış yani hafif ve dayanıklı.

Yan yüze baktığımızda otomobilin devasa boyutları daha belirgin bir hale geliyor. Geçmişteki Brabus modellerinden bu yana evrilerek gelen jantlar GLS'de 24 inç boyutuyla ihtişamlı görüntüyü destekliyor.

Arka yüze baktığımızda otomobilin sportif algısını desteklemek için eklenen ve yüksek hızda yere basmayı artıran rüzgarlık karbon fiberden tercih ediliyor, bunun yanında tampon eki de aynı malzemeyi kullanıyor. Burada Mercedes-Benz veya AMG'ye dair bir şey bulmak mümkün değil. Bir Brabus ibaresi, ortada ufak bir logo ve 800 vurgusu piano black rengiyle otomobile entegre oluyor.

İç Tasarım Detayları

Brabus iç tasarıma büyük ölçüde müdahale etmese de standart bir Mercedes'in içinde olmadığınız farkındalığına kavuşuyorsunuz. Brabus'a özel olarak gelen deri koltuklar, direksiyonun altındaki kırmızı Brabus ibaresi ve karbon fiber trimler dikkat çeken ana unsurlar.

Performans Farklılıkları

Brabus dışa yaptığı sportif eklentilerin içini boş bırakmıyor. Modelin isminden anlaşılabileceği üzere 800 beygir güç üreten ünite 1.000 Nm tork sunuyor. Bunlar haricinde süspansiyonlar normalinden 25 mm daha fazla alçalabiliyor. Bütün bu iyileştirmeler ile 0-100 hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlayan model, standart GLS 63'den 0,5 saniye daha hızlı hale geliyor. Bunu küçük bir fark olarak değerlendirebilirsiniz fakat modelin ağırlığı ve boyutu göz önüne alındığında farkın küçük olmadığı anlaşılabilir hale geliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us