Lamborghini Elektriklenme Planlarını Açıklıyor

Lamborghini Elektriklenme Planlarını Açıklıyor

Dünyadaki değişime ayak uyduran markalar arasına girmeye hazırlanan Lamborghini elektrik ile yeni tanışmıyor. 2014 yılında tanıtılan Asterion ve 2019 yılında tanıtılan Sian markanın elektrik destekli modellerinin başını çekiyor. Gelecekte de var olmakta kararlı olan İtalyan köklü üretici kısa vade için büyük hedefler koymuş, gelin açıklamalara daha detaylı bakalım.

4 Yıl İçinde Karbon Salınımı %50 Düşecek

Marka 2025 yılında karbon salınım oranlarını %50 düşürmeyi hedefliyor. Bu hedefe ulaşma konusundaki ilk kozu 63 adeti coupe 19 adeti roadster olarak üretilecek Sian. 2023 yılında bantlara çıkması beklenen Sian toplamda 82 adet sınırlı üretime sahip olacak.

Sian'dan 1 yıl sonra yani 2024 yılında Aventador, Huracan ve Urus hibrit şekilde satışa sunulacak. Bunların ardından 2025 yılında aileye katılacak tamamen elektrikli model ise markanın GT konseptinde üreteceği bir model olma özelliği taşıyacak.

1,5 Milyar Euro Yatırım

Marka spor otomobillerde hafifliğin öneminin farkında. Hibritlenen modellerde oluşacak ekstra ağırlık problemini aşmak için çalışan İtalyan üretici gelecek 4 yıl içerisinde karbon fiber teknolojilerine ağırlık verecek ve Ar-Ge çalışmalarını artıracak. Modellerin hibritlenmesi ve hibritlenen modellerinin dezavantajlarından kurtulması için ise 1,5 milyar euro tutarında yatırım yapılacak. Bu yatırım günümüz olan 23 Mayıs 2021 itibari ile 15,38 milyar Türk Lirası'na denk geliyor.

Öncelik Performans

Elektriğe atılan adımlarda markanın "tartışmasız önceliği" performansı olacak. Bu geçiş öncesi tanıtılacak olan V12 motorlu iki seçeneğin biri 2021 diğer ise 2022 yılında tanıtılacak. Lamborghini'nin "şanlı geçmişini ve bugün ile dünün ikonik ürünlerini" temsil edecek bu iki otomobil, en yüksek koleksiyon değerine sahip olacak modeller arasına girecektir.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Vahşi Güzel Lamborghini Huracan STO

Vahşi Güzel Lamborghini Huracan STO

Joe Biden, Elektrikli Corvette'e Talip

Joe Biden, Elektrikli Corvette'e Talip

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us