2021 Volkswagen Golf Alltrack ve Variant Tanıtıldı

Geçtiğimiz sene Ekim ayında Wolfsburg'da tanıtımı yapılan Golf 8, yepyeni bir iç ve dış tasarımla gelmişti. İlk bakışta araba severlerin alışamadığı, hatta birçok kişinin "Ne yapmışlar Golf'e böyle?" dercesine baktığı bu model, zaman geçtikçe bizlere yeni Volkswagen tasarım çizgisini aşıladı. Birkaç hafta önce ise geçtiğimiz sene tanıtılmayan 2 yeni station wagon Golf tanıtıldı.

Variant ve Alltrack adlı bu 2 versiyon, hatchback olan Golf'ün station wagon versiyonları. "SUV olmasın ama geniş bir aile arabası olsun." diyenler için biçilmiş kaftan olan bu versiyonlar, koltuklar oturma pozisyonundayken sahip olduğu 611 litrelik bagaj hacmi ile alan konusunda size bir SUV aratmıyor.

Koltuklar yatırıldığında ise 1.642 litreye çıkan bagaj hacmiyle Variant ve Alltrack, oldukça geniş bir boş alan sunuyor. Tabi Volkswagen, böylesine geniş bir bagajda çanta kancaları, bağlama halkaları ve 2 adet elektrik prizi gibi detayları unutmamış.

Golf 7 Variant'a göre hem şasesi hem de kasa boyu daha uzun olan yeni Variant, 7,6 cm olan uzunluk farkı sayesinde 3,8 cm daha uzun diz mesafesi sunuyor. Bu sayede arka koltuktaki yolcular, daha rahat seyahat edebiliyor.

Diğer Golf varyasyonlarıyla aynı benzinli ve dizel motorlara sahip olacak olan bu station wagonlarda, hibrit seçeneği şuan için bulunmayacak fakat 48 volt yarı-hibrit eTSI motor seçeneği kullanılmaya devam edilecek.

Golf 8 Alltrack, Audi A4 Alltrack'te de gördüğümüz gibi plastik marşpiyel ve tampon kenarlarıyla gelecek. Zaten adından da anlaşılacağı üzere her zemine uygun şekilde yapılan Golf 8 Alltrack, yerden daha yüksek olacak ve Volkswagen'in 4 tekerden çekiş sistemi 4Motion'u kullanacak. Motor seçimine bağlı olmakla birlikte 2.000 kilograma kadar çekiş gücüne sahip olacak.

Fiyat konusunda herhangi bir bilgi vermeyen Volkswagen, bu versiyonların 2020'nin sonlarında Avrupa pazarında piyasaya sürüleceğini ve 2021 model olarak satışa sunulacağını açıkladı.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us