Plug-in Hybrid Modeline Kavuşan Bir Audi Daha - Q8

Audi'nin en gözde arabalarından ayrıca Audi için bir amiral gemisi konumunda olan Q8, 2 yeni plug-in hybrid varyasyonuna kavuştu. Böylece Audi'nin, A3, A4, A5, A6, A8, Q5 ve Q7'den sonra, 8. plug-in hybrid seçenekli modeli Q8 olmuş oldu.

Neredeyse Bir SQ8 Kadar Güçlü

55 TFSIe ve Competition 60 TFSIe seçenekleriyle donanan Q8'de, Q7 60 TFSIe'de de kullanılan, elektrikli motorla desteklenen 3 litrelik V6 benzinli motor kullanılmış. Audi'den alışık olduğumuz 8 ileri şanzımanıyla gelen varyasyonlardan, 55 TFSIe modeli 376 beygir güç ve 600 nm tork üretirken; Competition 60 TFSIe seçeneği, 456 beygir güç ve 700 nm tork üretiyor.

Bu varyasyonlardan ilki 0-100 km/s hızlanmasını 5.8 saniyede tamamlarken; daha güçlü bir varyasyon olan Competition, bu hızlanmayı 5.4 saniyede tamamlıyor. İki seçenek için de belirlenen hız sınırı ise 240 km/s.

Tek Özelliği Hibrit Olması mı?

Tek özelliği hibrit olması değil fakat Q8'in benzinli ve dizel seçeneklerinden farklı olarak gelen özellikleri, doğal olarak plug-in hybrid bir araçla gelebilecek özelliklerden.

Sürüş modunu motorlar arasında ayarlayabildiğiniz bir özelliği barındıran Q8'de, iki adet sürüş modu bulunuyor. Bu sürüş modlarından ilki tamamen elektrikli sürüş modu. Bu sürüş modunda, benzinli V6 motor tamamen pasif kalıyor ve bu modda iken 45 km yol kat edilebiliyor. İkinci sürüş modu olan hibrit sürüş modunda ise, araç otomatik olarak elektrikli ve benzinli motorlar arasında geçiş yapıyor.

Ayrıca Audi'nin multimedya sistemi olan MMI'ın sahip olduğu bir özellik olan "tahmini işletim stratejisi" sayesinde Q8, hibrit modda iken gerçek zamanlı trafik ve hava durumu verilerini kullanarak, gideceğiniz yolun hangi kısımlarında elektrikli motorun kullanılacağını önceden belirliyor.

Aracın alt aksamındaki 17.8 kWh'lık lityum iyon batarya, 7.4 kWh'lık duvar tipi bir şarj aletiyle iki buçuk saatte tamamen şarj oluyor. Bu sırada sürücü de MyAudi uygulamasından canlı şarj bilgilerine ve özelliklerine erişim sağlayabiliyor.

Araç rejeneratif fren sistemi sayesinde, ayağınızı gazdan çektiğinizde 25 kW'a kadar; fren yaptığınızda ise 80kW'a kadar bataryayı şarj etmekte.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us