2021 Maserati Ghibli

Kendine has kaputunun altında yatan ikiz turboşarjlı bir V-6 veya V-8 motoruyla 2021 Maserati Ghibli, orta büyüklükteki lüks sedan pazarının saf İtalyan oyuncusu olarak tüm karizması ve ruhuyla yoluna devam ediyor.

2021'de Yenilikler Neler?

2021 Maserati Ghibli, dört kapılı sıcak kanlı duruşu, agresif şekilde profile doğru uzanan farları, kendine özgü çamurluk havalandırmaları ile saf İtalyan ruhunu temsil etmeye devam ediyor.

Üstünde yer alan V-6 motor ile 345 veya 424 beygir gücü üretebilen ve arkadan ya da  dört tekerden çekiş sistemi ile hali hazırda güçlü ve etkileyici olan motor seçenelerine yegane alternatif ise Ferrari tarafından geliştirilen 580 beygir gücündeki V-8 Trofeo oluyor.

Maserati Ghibli'nin kaputunun altında hangi motor seçeneği olursa olsun, sürücü koltuğunda oturan herkesi atletik şasisi ve hırıltılı egzoz sesi ile ödüllendiriyor. Bunun dışında her ne kadar sedan bir otomobil olsa da arka koltuklardaki diz mesafesi yeteri kadar geniş olmadığını da itiraf etmeliyim.

Ayrıca tıpkı diğer Maserati modellerinde olduğu gibi Ghibli de Fiat-Chrysler grubunun portföyündeki daha düşük segmentteki araçlardan bazı ödünç parçalar kullanmaya devam ediyor. Bu durum, böylesine lüks ve safkan bir otomobildeki can sıkıcı detaylardan biri olsa da, yeni Ghibli'nin kabini, inkar edilemez bir lüks ambiyans katan İtalyan moda evi Ermenegildo Zegna'nın deri ve ipek döşemeleri dahil olmak üzere her türlü lüks malzemeyi opsiyonlar listesinde sunuyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 Maserati Ghibli de kardeşleri Quattroporte sedan ve Levante SUV gibi 580 beygir gücündeki çift turbo V-8 ile güçlendirilmiş ateşli bir Trofeo donanımıyla geliyor.

Standart olarak ise arkadan itiş ile yönetilen 245 beygir gücündeki çift turbo 3.0 litrelik bir V-6 yer alıyor. Serinin en üstünde ise az önce de bahsetiğim 3.8 litrelik bir V-8 motora sahip Trofeo modeli ekleniyor. Bu donanımda arkadan itiş standart olarak sunulurken, dört tekerden çekiş sistemi ya da Maserati diliyle Q4 sistemi tüm donanımlarda opsiyonel olarak seçilebiliyor.

Her iki motor seçeneği de sekiz iler otomatik şanzıman ile eşlenmiş halde geliyor. Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan test sonuçlarını incelediğimiz de, 2014 yılında Ghibli S 0'dan 100'e 4.7 saniye gibi etkileyici bir sürede çıktığı görülüyor. Bu değerler 2014 yılı için oldukça iyi olabilir ancak günümüzde AMG olmayan bir Mercedes-Benz tarafından hayli hayli geçilebilir olduğu aşikar.

O günlerden bugünlere geldiğimizde henüz ne Ghibli Trofeo ne de Ghibli S modellerinin testleri tamamlanmadı. Ancak Levante'de de bulunan bu motorların test sonuçlarına baktığımızda koca gövdesine rağmen 5.1 saniye gibi bir sürede 0'dan 100'e çıktığını görmek 2021 Maserati Ghibli için çok başka anlamlar ifade ediyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Maserati Ghibli'nin dış mekanı İtalyan tarzının tüm gösterişini yansıtırken, kabin beklendiği kadar lüks olmaması doğruyu söylemek gerekirse beni bir parça üzdü.

İç kısımda kullanılan bazı trim parçalarının birkaçı Fiat-Chrysler ürün portföyündeki daha düşük segment araçlardan alındığını söylemiştim. Örneğin, kapı üstündeki pencere tuşları Jeep Cherokee'den, ışık kontrol kumandaları da artık feshedilmiş olan Chrysler Town&Country'den alınması özgünlüğe darbe vuran detaylar arasında yer alıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Tüm Maserati Ghibli modelleri, parlak bir ekrana sahip 10,1 inç büyüklüğünde dokunmatik bir multimedya ekranına sahiptir. Bu multimedya ekranının içinde Google Android Automotive arayüzünün yeniden derlenmiş bir sürümü yer alıyor. Navigasyon, SiriusXM uydu radyosu ve Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak sunulan özellikler arasında yer alıyor.

2021 Maserati Ghibli'de sekiz hoparlörlü bir ses sistemi de standart olarak bulunuyor. Ancak, müzik konusunda en az benim kadar hassas olan kullanıcıları mutlu edecek iki farklı premium ses sistemi de opsiyonlar listesindeki yerini alıyor.

10 hoparlörlü Harman/Kardon ve 15 hoparlörlü Bowers & Wilkins ses sistemi, otomobil kullanırken de keyifli V-6 ya da V-8 egzoz sesine eşlik edecek harikulade opsiyonlar olarak kullanıcıları bekliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Uluslararası test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinde, 2021 Maserati Ghibli oldukça başarılı bir sonuç almayı başardı, ancak ajans tarafından henüz far ve sürücü yardımcı özellikleri test edilmediği için Top Safety Pick ünvanını almayı kaçırıyor.

2021 yılında Maserati Ghibli'de bulunan temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor.

  • Yaya algılama özelliğine sahip mevcut otomatik acil frenleme
  • Şerit tutma yardımına sahip mevcut şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici

2021 Yılı Tebriği

2020 gibi tüm dünyada acılarla ve zorluklarla geçen bir yılın ardından, 2021 yılına dair tüm güzellikler siz değerli okuyucularımız ile olsun. Yeni yıl, her birimizin hayatında yeni başarılar, yeni hikayeler ve zorluklar karşısındaki süregelen mücadelemizdeki gücümüze güç eklesin. Mutlu yıllar..

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Maserati Levante

Yeni Maserati Levante

2021 Maserati Levante

Daimi Zarafet, Maserati MC20

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us