Fri, Nov 15, 2024

Yerden Uçmanın Tanımı - Bugatti Bolide

Gün yeni ağarıyor, her yer sakin ve sessiz. Sen bugün üstüne ne giyeceğini seçerken aynı zamanda ağzında pronu ıslatmakla meşgulsün. Nihayet hazır olduğunda 3 katlı villanın asansörüne binip garaja iniyorsun. Seni karşılayan mavi cismi daha net görmek için gözlerini ovalıyorsun, zaten bunu görmeye alışkınsın. Mavi cisme binip 8.0 litrelik motoru çalış..

  • Oğluuum, kalk hadi kahvaltı hazır!
  • Öf anne ya sesi duysaydım bari...

Şimdi size rüyamda görsem günlerce etkisinden çıkamayacağım bir otomobil anlatacağım. Karşınızda Bugatti Bolide. Bugatti için her modeli ile rekorlar kırmak veya ürettiği arabalarla çoğu kişinin hayallerine girmek alışılmış şeyler, fakat bu sefer çıtayı fazla yükseltmişe benziyorlar. Yeni modeli ile aklımızda araba namına yer edinmiş birçok şey, beynimizin ücra köşelerindeki tozlu raflara yol almaya başlayabilir.

Bolide 8.0lt dev motorundan 110 oktan yarış yakıtı kullanıldığı takdirde 1850bg güç ve 1850nm tork çıkartıyor, siz kontrol etmeden ben müdahale edeyim rakamları yanlış okumadınız! Asıl vurucu nokta ise; bu arkadaşın ağırlığı tam olarak 1240kg, (günlük hayattan bir örnek: Egea 1270kg) bu hafiflik sayesinde Bolide'nin güç & ağırlık oranı 0.67 kg/ps gibi bir oranda kalmayı başarmış.

Yazının ortalarına doğru ilerlerken başta kurduğumuz hayal ne alemde? O hayal aslında pek bu araba değil. Sebebi ise bu arabanın kullanım yerinin herhangi bir villadan çıkan herhangi bir yol olmaması. Bolide tam bir hiper araba ve tabiatı pistler. Ee Koray bu yazı nereye bağlanacak, şuraya: bu canavarın 0-100km/h hızlanması 2.17, 0-200km/h hızlanması 4.36 saniye. Bu verileri ile "otomobil" Nürburgring pistini 5 dakika 23.1 saniyede dönebiliyor. McLaren P1 LM'in rekoru (Nürburgring'i en hızlı dönen, yol otomobili) 6'43"02'. Aracın son hızının 500km/s'in üzerinde olacağı ve 0km'den 500km/s'e 20.16 saniyede ulaşacağı veriler arasında.

"Bu verilerin simülasyon testlerinden alındığını hatırlatırız"

Performans otomobillerinde motor kadar önemli bir diğer şey tasarım. Bugatti bu konunun üzerine epeyce gitmiş, görseller arasında bulabileceğiniz hava giriş çıkışları aerodinamiye mükemmel bir verim sağlıyor aynı zamanda ilk kez kullanılan "değişken dış yüzey" adlı bir teknolojiye ev sahipliği yapan modelin yüzeyinde hızlandıkça var olan baloncuklar kapanıyor ve araç daha pürüzsüz bir hal alıyor. Tabii Bolide bu etkenlerle bu kadar performanslı olabiliyor. Bunun haricinde bana hissettirdiklerini katmak gerekirse: kaputta gözüken mekanik parçalar, fara benzemeyen tasarımlarıyla farlar, bolca bulunan hava kanalları ve en dikkat çeken ayrıntı arkadaki X formlu stoplar, aynada gördüğünüzde niye uzaylılar kaçırmak için beni seçsin ki diyebileceğiniz cinsten. Çünkü o pek dünyalı gibi durmuyor.

İç tasarıma da parantez açmak gerekirse, minimalistlik ve işlev üzerine kurulu olduğunu görüyoruz. Sürücünün önünde olmak üzere 1 ekran bulunan aracın bütün verileri buradan görülüyor. Basit dizilime sahip ve az sayıda düğme bulunan orta konsolun yanında 2 havalandırma bulunuyor.

Aracın henüz fiyatı belli değil, sitemizi takip ederek bu araç ve bunun gibi birçoğu hakkında güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Comments powered by CComment

Author’s Posts

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

fab fa-youtube

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week