Renault Yeni Logosuna Kavuşuyor!

Renault Yeni Logosuna Kavuşuyor!

Otomobil dünyasında yeni bir çağın kapanıp yenisinin açıldığı bu aralık dönemde birçok firma kendi bünyesinde değişimlere gidiyor. Skoda, Nissan, Opel, Kia ve en son çarpıcı bir değişimle logosunu değiştiren Peugeot'dan sonra Renault da severlerine yeni logosunu tanıttı.

Firma'nın yeni simgesi, 1925'te tanıttığı elmas formundaki logonun günümüz çağına ayak uydurmuş halini simgeliyor. İlk logodaki şeritler 1972'den itibaren sırayla kalkarak en son günümüzdeki logoya dönüştü.

Renault 5 EV üzerinden logoyu tanıtan Renault'nun tasarım şefi Gilles Vidal, "Renault 5 modeli bizim için zorlu bir süreçti. Logo konusunda aldığımız olumlu geri dönüşler logo değişikliğinin hızlı ilerlemesini sağladı. Aldığımız tepkiler gerçekten motive ediciydi." cümlelerini söyledi.

1922'den beri kullanılan güncel logo, 2022 yılından itibaren yerini iki boyutlu daha sade olan yeni jenerasyon logosuna bırakacak. Aynı zamanda Gilles Vidal logoyu şu kelimelerle özetliyor: "sade, anlamlı ve daha ikonik". Renault'nun Roman kuzeni Dacia'nın da bu yenilikten etkileneceği ve kendi içerisinde bir yenilenmeye gideceği de belirtildi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us