Ferrari 140 Milyon Dolarlık Bütçesini Aşarak Ceza Yiyebilir

Ferrari 140 Milyon Dolarlık Bütçesini Aşarak Ceza Yiyebilir

Ferrari, her yıl takımlar için belirlenen 140 Milyon dolarlık bütçesini aşarak federasyon tarafından cezaya maruz kalabilir. Bunun aksi içinse hiçbir çıkar yolu gözükmüyor.

Ferrari Formula 1 takımının patronu Mattia Binotto, 2022 sezonunda takımlar için belirlenen 140 Milyon dolarlık bütçe sınırının üstüne çıkacaklarını ve bunun altında bir meblağ ile sezonu tamamalama şanslarının olmadığını açıkladı.

Bu konuyla ilgili daha önce F1 ve FIA yetkilileriyle de görüşmeler gerçekleştiren Ferrari bu göürşmelerden eli boş şekilde dönüştü. İhlal sınırının %5 gibi küçük bir değer olacağından bahseden Binotto, bu aşım oranı ile herhangi bir ceza almayı planlamadıklarından da bahsetti.

Fakat halen daha bu oranın ceza alıp almama konusunda kesin bir karar oluşturacağı belli değil. Bunu zaman gösterecek.

Binotto'nun yaptığı açıklamalar ise şu şekilde;

"Kurallarda yüzde 5'lik bir eşik var. Bütçe üst sınırının üzerinde yüzde 5'i geçmezseniz bu küçük bir ihlal olarak değerlendirilebilir."

"Ancak cezaya nasıl karar verecekleri konusunda bir fikrim yok. Bizim ve birçok takımın bütçe sınırı içerisinde kalacağını, hatta insanları işten çıkarmanın doğru bir yol olduğunu düşünmüyorum."

"Şimdiden yaz dönemine geldik. Bunun aşırı fiyatlar ve maliyetlerle başa çıkmak için yeterli olacağını düşünmüyorum. Peki etkileri ne olacak?"

"En önemlisi, birçok takım bu sınırı aşacak ve bu finansal kurallar için kötü olacak."

"Finansal kuralları aşıyorsak, o zaman finansal kuralların işe yarayıp yaramadığını tartışmaya başlayacağız. Yani her şey yeniden tartışılacak."

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us