Mercedes-AMG One ile Tanışın

Mercedes-AMG One ile Tanışın

Mercedes-AMG One sitemizde birçok içeriği bulunan ve uzun süredir çok büyük heyecanla beklenen bir otomobildi, sayısız casus fotoğraf ve açıklama ardından nihayet resmi olarak tanıtıldı. Bu otomobili özel yapan sebeplerden başlıcaları Formula 1 teknolojisinin yola harmanlanmasından ziyade "aktarılması" sonucu ortaya çıkan bir ürün olması. Bahsi geçen model caddelerde plakalı bir şekilde kullanılabilecek ve üzerinde F1 motoru bulunan bir hyper car. Gelin modelin detaylarına birlikte bakalım.

Mercedes-AMG One 5 yıldan uzun süredir geliştiriliyor ve ilk lanse edilmesinden bu güne kadar son dönemlerin en değerli otomobillerinden biri olacağı ve ileri dönemin en fazla talep bulan klasik adayları arasında yer alacağı kesinlik kazanmış durumda. Markanın Formula'da kullandığı motorlar ve elektrik desteğiyle 1.000 beygirin üzerinde güç çıkışı sağlayacak olan AMG One, birçoğumuzun ömrünün sonuna kadar hafızalarda kalan ve değerini katlayarak yükselten bir otomobil olacak.

Mercedes-AMG One 1.6 litrelik V6 bir ünite ve 4 adet elektrik motoru eşliğinde geliyor, modelin resmi lanse edilişinin bu kadar uzamasının temel sebebi olarak nitelendirilebilecek olan motor, Euro 6 emisyon normlarına uyarken 1.063 beygirlik bir güç sunuyor. Bu güçte konveksiyonel motorun olduğu kadar elektrikili motorların etkisinin de devasa derecede olduğu görülüyor, öne konumlandırılan iki motor 322 bg güç üretirken, üçüncü elektrik motoru içten yanmalı motor eşliğinde çalışıyor, son elektrik motoru ise markanın geliştirdiği elektrikli turbo ile kombinlenerek 121 bg güç kazanımı sağlıyor. Yani kaba bir hesapla motor ile eş güdümlü çalışan elektrik motoru saf dışı sayıldığında sadece 3 adet elektrik motorunun açığa çıkardığı güç 443 beygir seviyesine geliyor.

Model tahmin edilebileceği üzere standart batarya paketleri kullanmıyor, marka tarafından özel olarak geliştirilmiş bir batarya paketi ile geliyor. Paketin soğutulması adına sıvı soğutma sistemi kullanan Mercedes-AMG, kapasitesi 8.4 kWh olan bu bataryaları 1.000 beygir çıkış sağlanırken 45 derece sıcaklıkta tutmayı hedefliyor.

Bütün bu müdahaleler ile birlikte ciddi bir ağırlığa ulaşan AMG One 1695 kg olarak ölçülüyor, markanın Formula 1'de yarıştığı otomobilin iki katından daha ağır olarak konumlanan otomobil bu noktada diyet yapmak istememiş gibi duruyor, zira modele eklenen dijital gösterge paneli, multimedya ekranı, yukarı eksenli açılan kapılar, klima ve kameralar; ağırlık tasarrufu dendiğinde ilk akla gelen noktalar olurken bu otomobilde bunlardan feragat edilmiyor.

Bahsettiğimiz her şey hesaba katıldığında 0-100 km/s hızlanmasını 2.9, 0-200 km/s hızlanmasını ise 7 saniyede tamamlayan otomobil, maksimumda 352 km/s hıza ulaşabiliyor.

Bu hız değerlerine ulaşırken motordan daha önemli bir faktör varsa o da aerodinami. Mercedes-AMG'nin paylaştığı verilerden yola çıkarak AMG One, 50 km/s hızdan itibaren basma kuvveti uygulayabiliyor ve limitler otomobilde seçtiğiniz moda göre değişiklik gösteriyor. Değişiklik gösterebilmesi adına Formula otomobillerinde ve birçok hyper carda karşımıza çıkan, aktif spoiler, aktif ön difüzör ve aktif hava menfezleri gibi kullanıcı seçimlerine göre pozisyon alan aerodinamik parçalar kullanana Alman üretici, bu sayede otomobilin birçok farklı karaktere bürünmesini sağlayabiliyor. Örnek olarak belirtmek gerekirse, AMG One Race Plus moduna geçtiğinde normalde olduğunun 5 katı basma kuvveti uyguluyor.

Mercedes-AMG One sadece 275 adet ile sınırlı bir şekilde üretilecek, 2 milyon dolarlık fiyat etiketine sahip olan otomobilin müşterilerinin birinin Türkiye'de otomotiv sektöründe oldukça tanınan bir isim olduğunu belirtelim. Model hakkında daha fazla bilgi geleneksel olarak İngiltere'de düzenlenen Goodwood Hız Festivali'nde ortaya çıkacaktır, o zamana kadar bu detaylarla yetinmek zorundayız.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us