En Keyifli Boğa 1994 Lamborghini Diablo VT

Ferrari’nin efsane kişisi Enzo Ferrari’nin, traktör endüstrisinin devi Ferruccio Lamborghini ile girdiği polemiğin ardından doğan ultra spor otomobillerin efsanelerinden Diablo VT!

1994’te Neler Oluyor?

Dönemini göz önüne aldığımızda olağanüstü derecede farklı tasarımı ve gerçekten insanı kendinden geçirecek kadar hızıyla 1994 Lamborghini Diablo VT, sadece o gün değil, bugün de insanı kendisine hayran bırakmayı başarıyor.

Ön taraftan baktığımızda kendisini kaputunun altına saklayan farlar sayesinde her an bize tebessüm ediyormuş gibi bakıyor.

Profilde ise öne doğru sivri şekilde gelen tasarımı, rüzgardan nasıl güç aldığını en net şekilde anlamamızı sağlıyor. Fakat, tüm bunların yanında asıl bizi heyecanlandıran şey Lamborghini Diablo VT’nin arka tarafında öylece yatıyor.

Lamborghini Diablo VT’nin arka tarafına geçtiğimizde, yüksek hızlara çıktığında onu yola daha iyi şekilde sabitlemeye yarayan büyük spoiler dikkatimizi çekiyor.

Bununla birlikte, tıpkı ön tarafta olduğu gibi aynı surat ifadesiyle arkada da karşılaşıyoruz.

Motor, Şanzıman ve Performans

Fakat, 1994 Lamborghini Diablo VT’yi “kızgın bir boğa’ya” çeviren şeye geldiğimizde, en az dışı kadar etkileyici bir tasarımla bize bakan W-12 motoru görüyoruz.

DOCH 48 Valf W-12 alüminyum blok motorunun gücünü bir kenara bırakın, sadece tasarımı dahi oldukça etkileyici gözüküyor. Lamborghini Diablo VT, bu motordan 492 beygir güç ve 582 Nm tork elde ediyor. Aynı zamanda bu motoru daha eğlenceli hale getirmeye yarayan şanzıman tarafında da yalnızca 5 ileri manuel vites kullanılıyor.

1994 yılını şöyle bir hayal edin. Altınızda neredeyse 500 beygirlik bir “şeytan” duruyor. Bir de bu yetmezmiş gibi manuel vitesiyle tüm kontrolü size emanet ediyor. Gerçekten hayali bile oldukça keyifli olan bu otomobili kullanma şansına ulaşanları tebrik etmek gerekiyor.

Tüm gücünü dört tekerleğe birden ileten Lamborghini Diablo VT, 0’dan 100’e 5,9 saniyede çıkmayı başarıyor.

Bu değerler ile döneminin en büyük rakiplerinden olan Ferrari F40 ile benzer özellikleri taşıyor.

Yola adeta yapışan sürüş hissi ve direksiyon hassasiyeti gercekten etkileyici.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

1994 Lamborghini Diablo VT’nin iç mekanına geçtiğimizde ise dışarıdaki o ihtişamının yerini oldukça sadece gözüken bir konsolun aldığı görülüyor.

Gerçek anlamda zarif ve hatta tabiri caizse boş gözüken bu konsol tasarımından, sadece yola ve Lamborghini Diablo VT’ye odaklanmamızın istendiğini anlıyorum. İki koltuğun ortasından geçen dev şanzıman yolu, Lamborghini Diablo VT’nin gücünü hareket etmediğiniz anlarda bile her an hatırlamanızı sağlıyor.

Ayrıca, yalnızca bir adet yolcu koltuğu bulunan Lamborghini Diablo VT’de, o şanslı insanın araç içinde savrulmaması için ön konsol üstüne tutunmayı sağlayan parça eklemesi sağ koltuktakileri nasıl bir heyecanın beklediğini gösteriyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikler

Elbette döneminin efsanesi, böylesine süper spor bir otomobilde, bugünle kıyasladığımızda üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerini beklemek abartı oluyor. Ayrıca, böylesine bir otomobili zevkli kılan en temel şeylerin başında, tüm kontrollerin sürücüde olması yatıyor.

1994 Lamborghini Diablo VT’de üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinin hiçbiri bulunmuyor. Yalnızca, 500 beygirlik devasa gücünü daha iyi kontrol etmenizi sağlayan arka tarafta 13 inç boyutunda havalandırmalı çapraz delikli disk frenler, ön tarafta 11.2 inç büyüklüğünde havalandırmalı çapraz delikli disk frenler kullanılıyor.

Günümüzdeki 280 bin Dolara yakın fiyatıyla değerlenmeye devam eden Lamborghini Diablo VT’yi bir gün yakından da görmeyi umuyoruz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Vahşi Güzel Lamborghini Huracan STO

Vahşi Güzel Lamborghini Huracan STO

Yeni Lamborghini Essenza SCV12

Yeni Lamborghini Essenza SCV12

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us