Otomobil Tutkunlarının Bayıldığı Gibi Arkadan İtişli Coupe Yeni BMW M2

Otomobil Tutkunlarının Bayıldığı Gibi Arkadan İtişli Coupe Yeni BMW M2

Yeni BMW M2, M departmanının geleneksel performans otomobili anlayışının izlerini taşıyor. Bu izlerden ilki sıralı 6 silindirli motor. Bir diğeri ise manuel şanzıman seçeneği. En önemli detay ise arkadan itişli olması

BMW M2'yi tasarlarken geçmişe bir atıfta bulunmuş olmalı. BMW tarafından ilk kez efsanevi E30 M3 tasarımında kullanılan köşeli hatlara yeni M2'de geri dönülmüşe benziyor. Küçük ama dışarıdan bakıldığında dahi gücünü belli eden yeni M2, E30 M3 gibi efsanevi bir otomobil olabilecek mi bilinmez ama şimdiden hayran kitlesi oluşturmaya başladı bile.

Yeni M2'nin tasarımı açısından her ne kadar E30 M3'e benzese de en çok dikkat çeken özelliği BMW'nin yeni tasarım dilinden uzak olması. Yeni BMW modellerinin hepsinde ön ızgaralar en dikkat çekici tasarım özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu tasarım kimileri tarafından beğenilse de geleneksel BMW hayranları börek olarak bilinene ön ızgara gün geçtikçe büyümesinden rahatsızdı. Yeni M2'nin tanıtılmasıyla birlikte orantılı ön ızgaralar tasarım açısından BMW hayranlarını sevindirdi.

M3’ün çift turbolu 3.0 litrelik versiyonundan sonra 454 HP ve 406 NM tork ile modern zamanların en iyi performanslı BMW'lerinden biri olan M2, yenilendiğinde motora yapılan ufak dokunuşlarla tam bir canavara dönüştü. İlk versiyonuna göre 90 beygir daha güçlü bir hale gelen BMW M2, BMW spesiyalleri arasına girmeyi de başardı. Özel bir otomobil olmanın gereklerini yerine getiren BMW M2'nin sürüş karakteri de kendine has. Sert bir sürüş karakteri gösteren yeni M2, bunun yanında sürtünmeyi minimuma indirmek üzere yapılmış bazı iyileştirmeler de barındırıyor.

BMW'nin en iyi yaptığı işlerden biri olan özel soğutma sistemleri yeni M2 modelinde de kullanılmış. Yağ soğutması için özel bir sistem kullanan M2, özel M egzoz sistemi ile aynı zamanda kulaklara da hitap ediyor. 6 ileri manuel vites seçeneği ile alınabileceği gibi, BMW yeni M2 sahibi olmak isteyenler aynı zamanda sekiz ileri M Steptronic otomatik şanzımanı da tercih edebiliyor. Otomatik şanzıman ile birlikte elbette direksiyonun arkasına yerleştirilmiş F1 vites kulakçıkları da geliyor.

BMW M2'yi, standart bir 2 serisinden ayıran tek özelliği kaputun altında yatan canavar değil. Şasi teknolojisi M3 ve M4'ten gelen teknolojik birikim ile geliştirilmiş. Adaptif M süspansiyon, 6 pistonlu ön fren kaliperleri, özel sürüş modları gibi birçok özellik bir M versiyonu kullandığını sürücüye hissettiriyor.

Ayrıca dışarıdan bakıldığında da yeni M2 ile standart bir 2 serisi arasında ciddi farklar bulunuyor. İnanılmaz ama yeni M2, ağabeyi M4'ten 110 mm kısa olsa da aynı genişliğe sahip. Dolayısıyla standart bir 2 serisine göre oldukça geniş. Çerçevesiz ön ızgara, şişirilmiş çamurluklar gibi görsel detaylar M2'nin şıklığına şıklık katıyor. Bunca güç ve teknolojik geliştirmenin yanında BMW M2'nin tavanı standart olarak karbon fiber olarak geliyor. Dolayısıyla sıradan bir 2 serisine göre ağırlık avantajı da bulunuyor.

BMW'nin yeni M2 modelinin iç mekanında da bazı değişiklikler yapılmış. Artık hemen hemen tüm yeni otomobillerde kullanılan hayalet ekran elbette M2'de de mevcut. Ancak yeni M2'de kullanılan bu devasa ekran kavisli ekran teknolojisine sahip. Böylelikle her açıdan en iyi görüntünün alınmasını sağlayan yeni hayalet ekran, sürüş modları, bilgi ve eğlence gibi işlevleri de başarılı bir şekilde yerine getiriyor. M2 modeli de diğer M'ler gibi özel bir koltuk ile birlikte geliyor. Bu koltuk hafif ve dayanıklı malzemeler kullanılarak performans odaklı tasarlanmış. Ancak bir miktar konfordan ödün verilmiş durumda.

BMW M2 modeli, ilk nesliyle en çok tercih edilen M modeli olmayı başarmıştı. 60 binden fazla satan M2'nin yeni neslinde yapılan tasarım ve teknolojik geliştirmeleri kim ne kadar umursar bilinmez. Bir M2 kullanıcısı için yeni versiyonunda en çok önemseyeceği şey güç ve performans olacaktır. Bu yönden BMW mühendisleri iyi iş çıkarmış demek yanlış olmaz. Yeni M2 kesinlikle ilk nesline göre daha başarılı bir performansa sahip.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us