2022 Porsche Targa 4S

Yeni Porsche 911 Targa 4s versiyonu bu yıl 55 yaşına giriyor ve adını dünyaca ünlü Targa Florio yarışından alan yeni Targa, bi turbo boxer motoruyla ve coupe görüntüsü altında cabrio hissiyatıyla en çok arzu edilen 911 olmaya aday.. Bu Porsche 911’llere aşık olmamak elde değil doğru mu?

Düşünsenize şöyle bir GT3 karşınızda! Allaaaahh veya bir son model 911 Turbo Muuuumucks! Amaaa bütün bu seri arasında benim favorim her zaman kendine has özelliğiyle öne çıkan bir 992 kasa kodlu Targa 4S olacaktır! Neden mi? İşte bu yüzden..

Bana kalırsa bu görüntülerden sonra sizler de favorilerinizin yerini değiştirebilirisiniz çünkü âdeta bir transformers kullanıyor hissini başka hiçbir araçta bulamayacaksınız! Şuanda piyasada gördüğümüz üst açma mekanizmaları arasından uzak ara en iyisi ve sadece 19 sn’de araba dönüşüyor! Arabayı kulanmaya başlamadan önce arkadaşlar şöyle bir etrafında dolanalım ve gözümüze çarpan yeniliklerden biraz size bahsedelim; Öncelikle gözümüze ilk çarpan şey bi targa klasiği olan bu alüminyum kemer!

Yani targayı #targa4s yapan 1967’ de ilk kez kullanılan detay. Madem yan tarafından işe giriş yaptık o zaman ilk kez bu modelde kullanılmaya başlayan spor klasik jantlar ilk kez önler 20 – arkalar 21 şeklinde kullanıldı. 305 lastiklere bir göz atalım, ne kadar da kusursuz görünüyorlar.

Arkaya doğru geçerek biz şöyle bir cam bagaj diyebileceğimiz yine bir targa 4s klasiği bizi bekliyor, biliyorsunuz aracın üstünü açarken bu tamamen geriye doğru tavana yol veriyor ve tavan da bu mekanizma içerisine yerleşiyor. Tabi bunu yaparken buradaki bölmelerin de bir transformers gibi açılıp kapandığını unutmayalım.

Tam arkaya geçtiğimizde de ÇOK ÇOK şık targa 4s amblemleri, muhteşem bir detaya sahip olan 3. Stoplar ve arka ile bütünleşmiş efsane stop lambaları ve tabi ki egzozlar ve difüzör.. Hadi artık şu motoru bir çalıştıralım ve sürelim! Bir 992 Porsche 911 Targa 4s’ in içinde olmak nasıl bir his diye sorarsanız; bedenen ve zihnen yerimizi çok sevdiğimizi söyleyebilirim.

Şuanda da gördüğünüz gibi arabanın iç tasarımı inanılmaz başarılı, öncelikle bir LÜKS araba içinde olduğumuzu idrak ettiriyor bizlere, sonrasında da aynı zamanda da bir spor arabasın diye de göz kırpıyor. Arabanın içerisinde hâkim olan renkler siyah, kırmızı ve aliminyum. Bunu göğüs ile, torpido ile, kapı içleri, kol dayama direksiyon gibi ön konsol ve erişimimiz altında sayabileceğimiz her bölümde kombinlemişler ve gerçekten göz kamaştırıcı olmuş.

Porsche 911  Malzeme kalitesine baktığımız zaman, göğüsteki deri, direksiyonun dolgun hissi, kol dayamanın yumuşaklığı, kapı kollarının, kapı içlerinin derisi ve hissiyatı, tuşların hissiyatı, direksiyonunun eşsiz spor ve konforlu hissiyatı gerçekten efsane bir kombinasyon yaratmış ve az önce bahsettiğim lüks duygumuzu kabartır biçimde tasarlanmış. Porsche 911 için 3.0 – TwinTurbo – 6silindir – 450 HP – 530NM ve bu verilerle birlikte gerçekten seri bir araba ve 0-100 verileri 3.8 arasında gidip geliyor bir çok farklı test sonucunda ve son hız olarak da 290km’lik bir eğlence vaad ediyor tabi bizler hız limitlerinden ötürü, bunu test edemiyorum maalesef.

Porsche 911, 4 çeker sisteminden dolayı muhteşem bir tutunmaya sahip ve hızlanması ise gerçekten çok başarılı ve bunu size yoğun biçimde hissettiriyor, yani bu arabada yüzünüzün düşmesi pek de olası değil. Bunu sağlayan diğer unsur da arka aksların da dönüyor olması opsiyonel olarak alınan bu özellikle. Vites konusunda da 2 farklı seçeneğiniz oluyor, ya 7 vitesli çift kavramalı bir PDK opsiyonu ya da 6 vitesli bir mauel vites! Şimdi bir Porsche 911 için fikirlerimiz ayrı düşebilir, yani bir çoğunuz tadına varmak için mauel kullanmak abi gibi bir yorumda bulunabilirsiniz ancak benim tercihim biraz da kendi keyfime yönelik olarak otomatik olacaktır. Yol tutuşundan da biraz bahsetmek gerekirse ki bence çok da gerekmiyor, çünkü o bir 911 :D ancak yine de asfalta öyle bir yapışıyor ki, daracık yollarda ve virajlarda bile araba kendisini asla bırakmayacağını size bas bas bağırıyor.

Size yoldaki ufak taşlardan haberdar ettiği gibi parmağınızın 3tebiri ile yaptığınız herhangi bir yönlendirmeyi de hemen yola aksettiriyor, o kadar dinamik ve o kadar güven verici ki! Burada şunu da unutmamak lazım, cabriodan 40, coupeden de 110 kg daha olan Targa!

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us