Yeni Acura MDX

Yeni Acura MDX

Honda’nın lüks sınıfta yer alan, Amerika pazar temsilcisi Acura, orta boy SUV modeli MDX’i 2022 yılı için güncelliyor. Peki, 2022 Acura MDX’de bizi ne bekliyor?

2022’de Yenilikler Neler?

Acura, içinde bulunduğumuz yılda tüm modellerinde bir güncellemeye gitmiş, kendi karakterini yansıtan özel otomobilleri kullanıcılar ile buluşturmuştu. Bu otomobillerin büyük boylarından MDX de yenilenme hareketinden nasibini alıyor.

Üç sıra oturma grubuna sahip olan Yeni MDX, Acura markasının D SUV segmenti içindeki amiral gemisi olarak ön plana çıkıyor. Yeni Acura MDX, Amerika pazarında boy göstermesinin yansıması olan 3.5 litre hacmindeki motoru ve lüks trim parçaları ile oldukça albenili gözüküyor.

Giriş seviyesinde 3.5 litrelik V-6 motor ile satışa sunulan Yeni MDX, bir üst seviyede daha düşük motor hacminin aksine yüksek beygir gücü sunan 3.0 litrelik motor ile geliyor.

Yeni Acura MDX, yakın zamanda güncellenen sedan modeli TLX ve RDX ile aynı teknolojiyi paylaşıyor.

Bununla birlikte, giriş seviyesindeki MDX’i satın alırsanız, daha pürüzsüz ve konforlu bir seyahate sahip olacakken bir üste seviyedeki Type S modelini seçerseniz, gerçek bir performans SUV’sinin tadına bakmış olacaksınız.

2022 yılı için sadece dış tasarımda yenilenmeye gitmeyen Acura, iç trim parçalarında ve teknolojide de büyük bir güncelleme getiriyor. Böylece Yeni MDX rakipleriyle başa çıkabilecek seviyeye geliyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Acura MDX’in devasa kaputunun altında giriş seviyesi için 290 beygir güç üreten 3.5 litrelik V-6 motor yatıyor. Öncesinde 9 ileri olan şanzıman da 10 ileri otomatik vitese yükseltiliyor. 

Standart olarak önden çeker olarak gelen Yeni Acura MDX, opsiyonel olarak dört tekerden çekiş sistemi ile satın alınabiliyor.

Bununla birlikte, önceki nesilde satışta olan Hibrit MDX’in 2022 modelinde bulunup bulunmayacağı henüz belirlenmiş değil.

Sportif öğeleri artırılmış bir SUV isteyenler için MDX Type S modelini satışa sunan Acura, 355 beygir güç üreten 3.0 litrelik bir V-6’yı kullanıcıların beğenisine sunuyor. Standart olarak dört tekerden çekiş sistemi ile gelen Yeni Acura MDX Type S, performansıyla göz dolduruyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Acura MDX’in iç kabini, önceki nesli ile kıyaslandığında büyük değişim hemen göze çarpıyor. Lüks hissiyatının vurgulandığı bu iç mekanda seyahat etmek sizi oldukça özel hissettirecektir.

Fransız dikişli deri kaplı koltuklar, ahşap, metal ve alüminyum karışımının kusuruz uyumu ile baktığınız her köşede kaliteyi hissediyorsunuz.

2022 Acura MDX’de ayrıca, çift bölgeli otomatik klima sistemi, ısıtmalı ön koltuklar ve deri döşeme gibi birçok lüks özelliği sunuyor. Daha fazla lüks ve konfor isteyen müşteriler için 16 farklı fonksiyon ve masaj özeliğinin bulunduğu ön koltuklar da Yeni MDX’te opsiyonel olarak satın alınabiliyor.

Üçlü sıra koltuk düzeni ile özellikle çocuklu aileler için oldukça kullanışlı olan Yeni MDX, rakipleri olan Genesis GV80 veya Volvo XC90 ile kıyaslandığında hala bir tık gösterişsiz duruyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

2022 Acura MDX’in ön konsolu üzerinde 12.3 inç büyüklüğünde oldukça büyük bir dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Büyük bir tablet bilgisayardan hallice olan bu ekran kullanım kolaylığı konusunda dezavantajlı kalıyor.

Bunun yanı sıra, bu devasa ekran üzerinden Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servilerini ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Dahili navigasyon ve kablosuz şarj pedi de standart olarak kullanıcılar için sunuluyor.

Kaliteli müzik dinlemekten hoşlanan kullanıcılar için özel olarak geliştirilen 16 hoparlörlü ELS Studio 3D müzik sistemi de opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Acura MDX 2022’de sürücünün ve yolcuların hayatlarını korumayı öngören birçok üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliği sunuluyor. Uluslararası bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinde de başarılı şekilde çıkmayı başaran Yeni Acura MDX, şerit takip asistanı, kör nokta izleme monitörü ve aktif çarpışma asistanı gibi birçok üstün özelliği kullanıcılar için sunuyor.

Yeni Acura MDX’de standart olarak bulunan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Acura NSX Type S

Yeni Acura NSX Type S

Yeni Acura Integra Prototip

Yeni Acura Integra Prototip

Yeni Acura RDX

Yeni Acura RDX

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us