Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

BMW'nin elektrikli otomobil furyasındaki ilk otomobili olmasa da en etkileyicilerinden biri olan, 4 serisinin elektrikli hali i4'te bizi ne bekliyor? Detaylar haberimizde!

2022'de Yenilikler Neler?

Yeni BMW i4, BMW'nin ürettiği ilk elektrikli otomobil değil. Kompakt sınıfta yer alan i3, ve sıra dışı tasarımıyla bakanın bir daha baktığı i8 bunların başında geliyor. Otomotiv dünyasının tamamen elektrifikasyonuna doğru dönüşümler tam gaz devam ederken, bugünkü misafirimiz Yeni i4.

Standart içten yanmalı 3 serini temel alan 4 serisi Gran Coupe'nin tamamen elektrikli hali olarak yollardaki yerini alan i4, tasarım ve kullanım detayları konusunda hiçbir şey kaybetmiyor.

En sıkı rakipleri arasında şu an için Polestar 2 ve Tesla Model 3 bulunan i4, damarlarında halen daha BMW kanı taşıyor.

Toplamda 536 beygir gücü üretebilen tamamen elektrikli motoru ile size içten yanmalı motoru unutturacak Yeni i4, tork gücüyle koltuğa yapışmanızı sağlıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni BMW i4'ün kaputunun altında modellere bağlı olarak değişen iki farklı motor seçeneği yer alıyor. İlk sırada yer alan i4 eDrive40 modeli, arka aks üzerine konumlandırılmış motor ile geliyor.

Toplamda 335 beygir güç üreten bu model performans konusunda size tüm verimini sunuyor.

Bir üst seviyede yer alan M50 modelinde ise hem önde hem de arka tarafta elektrikli motor bulunuyor. Toplamda 536 beygir güç 800 Nm tork sunan bu model dört tekerden çekiş sistemiyle yönetiliyor.

0'dan 100'e 3.7 saniyede ulaşmayı başaran Yeni BMW i4 M50, rakiplerini bir hayli zorluyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Yeni BMW i4 ile birlikte ilk sırada yer alan eDrive40 modelinde 480 Km uzunluğunda sürüş menzili vadediliyor. En üst seviyede, performansıyla dikkat çeken M50'de ise sahip olduğu 80,7 kWh'lik piller sayesinde daha fazla güç gereksinimi ortaya çıkıyor.

Bunun sonucunda da maksimum 330 Km uzunluğunda sürüş menzili size sunulmuş oluyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni BMW i4'ün iç mekanı genel tasarımı ve teknolojik özellikleriyle oldukça ilgi çekici ve karizmatik görünüyor. Tamamen elektrikli oluşunun bir artısı olarak konsol boyunca uzanan dijital göster paneli ve dokunmatik multimedya ekranı iç mekanın çok daha iyi gözükmesini sağlamış.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni i4'ün ön konslu üzerinde, konsol boyunca uzanan devasa bir ekran bulunuyor. Ekranın hemen başında 12,3 inç büyüklüğünde tamamen dijital gösterge paneli yer alıyor. iDrive 8 olarak adlandırılan bu sistem sayesinde Yeni i4 ile ilgili olan her şeye en hızlı şekilde ulaşıyorsunuz.

Dijital gösterge ekranının hemen yanında 14,+9 inç büyüklüğünde dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Üzerinden kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özelliklerine erişebildiğiniz bu ekranın renkleri, teması ve kullanımı gayet basit.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni BMW i4'te günümüz otomotiv dünyasında bulunan güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinin tamamına sahip olabilirsiniz. Elbette birçoğunun opsiyonel olarak sunulduğu bu özellikler sayesinde siz ve diğer insanlar daha güvenli bir trafik deneyimi yaşayacaklar.

Yeni BMW i4'te standart olarak sunulan güvenlik özellikleri şu şekilde;

  • Ön çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı
  • Dur-kalk teknolojisine sahip adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

Yeni BMW X6 M

Yeni BMW X6 M

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us